Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij sürgősen összehívta a vezérkart

Hirdetés

Valami hasonló játszódik le az ukrán vezetés és a főparancsnok-elnök Volodimir Zelenszkij cselekedetei esetében, mint a II. világháború végén, amikor Adolf Hitler olyan csapatok, egységek mozgósítását követelte meg tábornokaitól, amelyek akkor már nem is léteztek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sürgősen összehívta a vezérkar magas rangú katonatisztjeit az AFU fronton elfoglalt helyzete miatt – közölte Alexander Mercouris brit szakértő. Erről a ria.ru számolt be.

„Zelenszkij összehívta a teljes vezérkart, és utasította a katonaságot, hogy mindenáron tartsák a pozíciókat, nem szabad többé visszavonulni” – állította az elemző.

Hirdetés

Tegyük hozzá, hogy az orosz egységek minden fronton komótosan, de biztosan nyomulnak előre, ugyanúgy megállíthatatlannak tűnően, mint 1945 áprilisában, amikor már minden józanul gondolkodó német tudta, hogy a helyzet teljesen reménytelen. Ukrajna esetében azonban – mivel egy kitartott országról beszélünk – nyugati eltartói megkövetelik a legszélsőségesebb áldozatot is az ukrán néptől, hiszen Ukrajna mára már a Nyugat tulajdonába került, az ország vezetése pedig dollármilliárdokkal gazdagodott, miközben arra kötelezik nemzetük polgárait, hogy utolsó tulajdonukat, az életüket adják áruló vezetőik és azok kitartóinak szolgálatában.

Közben a Nyugat azzal fenyeget, hogy katonailag avatkozik be Ukrajna területén, ami egyenlő a III. világháborúval. Lehet ezt ugyan tagadni, de a tagadás minden logikával szembemegy.

Vajon lesz-e olyan csoport, olyan katonai egység, vagy bármilyen közösség, amely képes lesz megállítani Ukrajna öngyilkosságát és további százezrek halálát?

Hirdetés

Szépe Áron

NIF

Hirdetés
Hirdetés