Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Antonov: a NATO-csúcstalálkozó első napja megmutatta a szövetség agresszív jellegét

Hirdetés

A washingtoni NATO-csúcstalálkozó első napja megmutatta a szövetség agresszív jellegét, az események során az orosz fél egyetlen szót sem hallott a békéről – mondta Anatolij Antonov, Oroszország Egyesült Államokba delegált nagykövete.

“A NATO-csúcs első napja megerősítette a szövetség agresszív jellegét. Az USA és szatellitjei továbbra is a militarizmust és a katonai terjeszkedést hirdették” – mondta a nagykövet újságíróknak.

Antonov szerint a nyugati országok továbbra is az “arany-milliárdoknak” kedvező tekintélyelvű rendet erőltetnek, és a harmadik világháború felé egyengetik az utat, kétségbeesve azon, hogy képtelenek megtörni Oroszországot az Ukrajna formájában lévő “faltörő kos” segítségével. A csúcstalálkozó első napjának eseményei során Oroszország egyetlen szót sem hallott a békéről.

Hirdetés

“Ugyanaz a katonai pszichózis és hazánk dühös démonizálása. Az észak-atlanti szövetség így próbálja megfélemlíteni a közvéleményt, és igazolni a kijevi rezsim támogatására szánt kiadások féktelen növelését, hogy stratégiai vereséget mérjenek ránk” – mondta a diplomata.

Antonov hangsúlyozta, hogy a nyugati országok politikája máris egyre nagyobb elutasítást vált ki, különösen a globális Dél és Kelet országaiban, amelyek nem fordítottak hátat Oroszországnak.

Az észak-atlanti szövetség 75. évfordulós csúcstalálkozóját keddtől csütörtökig tartják Washingtonban. Mint a Bloomberg és a Financial Times megjegyezte, az eseményt belső káosz fogja beárnyékolni, miközben a szövetség legnagyobb tagjai rendkívül nehéz helyzetben vannak.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés