Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Biden a NATO-csúcson: Új légvédelmi rendszereket kap Ukrajna, az oroszok nem fognak győzni

Hirdetés

Nagy szavak röpködnek, az amerikai elnök az alkalmasság látszatáért küzd Washingtonban.

A Guardian megírta: a washingtoni NATO-csúcson mondott beszédében Joe Biden amerikai elnök újabb fegyverszállítmányokat ígért Ukrajnának és bejelentette, hogy a NATO öt új stratégiai légvédelmi rendszerrel látja el Ukrajnát. Biden „Oroszország brutalitásának szörnyű emlékeztetőjének” nevezte a hétfői orosz támadást.

Hirdetés

Hozzátette: Ukrajna több száz további elfogórakétát kap a következő egy évben (!), amelyek segítségével szerinte képesek lesznek megvédeni az ukrán városokat és a fronton harcoló csapatokat az orosz támadásoktól.

A békéről, a tárgyalásról, a tűzszünetről egyetlen szó sem esett.„Putyin azt hitte, hogy a NATO meg fog törni. Ma a NATO erősebb, mint valaha. Amikor ez az értelmetlen háború elkezdődött, Ukrajna szabad ország volt. Ma is szabad ország, és a háború úgy fog véget érni, hogy Ukrajna szabad és független ország marad” – jelentette ki harciasan az amerikai elnök. Hozzátette: Oroszország nem fog győzni, Ukrajna fog győzni.

A mostani NATO-csúcstalálkozó nemcsak Ukrajna számára lehet kulcsfontosságú, hanem az alkalmasság látszatáért küzdő Joe Bidennek is. A június 27-i elnökjelölti vita nagyon rosszul sikeredett számára, „érthetetlen, furcsa szavai és viselkedése miatt megrendült a Demokrata Párton belül is a bizalom abban, vajon végig tudja-e vinni hajlott kora miatt a kampányt. Egyre több demokrata döntéshozó és pénzügyi támogató szólítja fel Bident a visszalépésre, de a Biden-kampány egyelőre kitart.”

Hirdetés

A BBC hangsúlyozza:

Biden a háromnapos találkozón nem ejthet hibát, a visszalépésére vágyók ugyanis lecsapnának rá.Az európai szövetségesek is aggódnak, főleg azért, mert Donald Trump nyerhet, ő pedig már első elnöksége idején hanyagolta Európa támogatását.

Ahogy megírtuk, a NATO-csúcson Orbán Viktor is részt vesz: most Recep Tayyip Erdoğan török államfővel tárgyalt, és a magyar békemisszió támogatását kérte az őrült háború megállításáért.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés