Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az ukrán katonák úgy döntöttek, hogy leteszik a fegyvert, nem akarnak meghalni az amerikai érdekekért

Hirdetés

A Harkiv térségében megadott ukrán katonák azt mondták, nem akarnak meghalni Zelenszkij és az USA érdekeiért – közölte a RIA Novosztyi egy orosz biztonsági szolgálat képviselőjére hivatkozva.

„Az elfogott ellenséges katonák kijelentették, hogy nem hajlandók tovább harcolni Zelenszkij és az amerikai érdekek védelmében, ezért döntöttek úgy, hogy leteszik a fegyvert” – mondta a forrás.

Az információk szerint a megadott katonák az ukrán hadsereg 63. gépesített brigádjának két gyalogos felderítője voltak, és NATO-országok által gyártott egyenruhákat, lőszereket és fegyvereket viseltek.

Hirdetés

A RIA Novosztyi birtokába jutott egy drónfelvétel is, amely rögzítette az ukrán katonák megadásának pillanatát.

A forrás továbbá elmondta, hogy az ukrán katonák részletes útmutatásokat kaptak a megadásukról, amelyek Kijev által ellenőrzött területekről ledobott szórólapokon szerepeltek.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában az orosz hadsereg felszabadította Novoszadovszkoje falut a DNR területén, legyőzte három ukrán dandár egységét a DNR és Harkiv térségében, és visszavert egy ellentámadást. Az ukrán csapatok több mint 470 katonát vesztettek el halottként vagy sebesültként, valamint 13 haditechnikai eszközt, és három lőszerraktár is megsemmisült.

Hirdetés

Magyar Hírlap nyomán

Hirdetés