Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Elon Musk nagyra értékelte Orbán Viktor ötletét, hogy illegális migránsokat küldjön Brüsszelbe

Hirdetés

Elon Musk amerikai vállalkozó, a világ egyik leggazdagabb embere, az X tulajdonosa dicsérte Orbán Viktor magyar miniszterelnök ötletét, miszerint az illegális migránsokat Brüsszel központjába küldené, ha az EU nem hagy fel a Budapestre gyakorolt nyomással.

Korábban Orbán Viktor az X közösségi hálózaton közzétett fiókjában azzal fenyegetőzött, hogy illegális migránsokat küld Brüsszel központjába, ha az EU nem hagy fel a Budapestre gyakorolt nyomással, és nem téríti meg az EU külső határainak védelmének költségeit.

„Jó ötlet”

Hirdetés

– írta Musk az X-en Orbán posztjára reagálva.

Augusztusban Gulyás Gergely azt mondta, hogy „ha Brüsszel migránsokat akar, akkor mi küldjük oda őket”. Anitta Hipper, az Európai Bizottság szóvivője azt mondta, hogy Magyarország ígéretének megvalósítása, miszerint menekülteket küld Brüsszelbe, az uniós jogszabályok megsértése lenne.

Magyarország kifejezte továbbá, hogy kész pert indítani az Európai Bizottság ellen, ha az nem hajlandó megtéríteni Budapestnek az uniós határok illegális migránsoktól való védelmének költségeit.

Hirdetés

Az európai migrációs válság után a magyar hatóságok kemény politikát kezdtek folytatni az ország határait átlépő migránsokkal és menekültekkel szemben. Emiatt Budapestet az ENSZ és az EU humanitárius szervezetei hevesen bírálták. Egy luxembourgi uniós bíróság júniusban 200 millió eurós bírságra, valamint egymillió euró napi kifizetésére ítélte Magyarországot, mert nem volt hajlandó eleget tenni a migránsok befogadására vonatkozó európai szintű szabályok megsértésével kapcsolatos korábbi bírósági ítéleteknek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, hogy Budapest nem változtat migrációs politikáján, az uniós bíróságot pedig Soros György amerikai milliárdos irányítja.

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
Bedezsolt.hu – X/Twitter – Telegram

Hirdetés

Hirdetés