Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Elszólta magát a Politico: kiderült, mire használná fel Magyar Pétert Brüsszel

Hirdetés

A brüsszeli lap Magyarország „visszatereléséről” írt.

A Politico cikket közölt Magyar Péter és Brüsszel kapcsolatáról. A lap felidézte a politikus egy korábbi nyilatkozatát, amelyben Magyar kijelentette, hogy nem gondolja, hogy lennének barátai Brüsszelben. A cikk emellett kitért a júniusi európai parlamenti választás eredményére is, ahol a Fidesz a szavazatok 45%-át szerezte meg, Magyar Péter pedig az Európai Néppárt képviselőjeként mandátumot nyert.

A Politico cikke egy érdekes megjegyzést is tett, rámutatva, hogy Brüsszel számára Magyar Péter lehetőséget kínálhat Magyarország „visszaterelésére” az EU által preferált irányba. Ez a gondolat összecseng Orbán Viktor október 23-i beszédével, ahol a miniszterelnök azt állította, hogy Brüsszel bábkormányt akar az ország élére helyezni.

Hirdetés

A Politico továbbá megemlítette, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke november 7-én Budapestre látogat, hogy részt vegyen az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóján. A brüsszeli lap szerint Magyar Péter reméli, hogy személyesen is találkozhat majd von der Leyennel.

Mandiner nyomán

Hirdetés

Hirdetés