Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kovács „Kétfarkú Kutya” Gergely a PS-nek: A MIÉP-pel szállíttatnám el a hegyvidéki turulszobrot

Hirdetés

Csütörtökön megalakult a fővárosban az új Hegyvidéki Önkormányzat, amelynek polgármestere a választók döntése alapján az eddig jobbára a droglegalizációért küzdő és vicceskedő kutyapártos Kovács Gergely lett. A testületi ülésen szó volt a bizottságok számának csökkentéséről, a képviselői fizetésekről és a kerület lakók ingyenes parkolási lehetőségének megnyirbálásáról is. Az ülés után az újonnan hivatalba lépő polgármester kisinterjút adott lapunknak többek között a TISZA Párttal kialakítandó együttműködésről és a turulszoborról, amit továbbra is el szeretne tüntetni a közterületről.

Továbbra is bizonytalan a jövője a Böszörményi út és a Nagyenyed utca találkozásánál található turulszobornak, amivel kapcsolatban a Kutyapárt már korábban jelezte, hogy el akarják távolítani jelenlegi helyéről. Kovács Gergely azt mondta, első körben megkérdezik a kerületi lakosokat, hogy ők mit szeretnének tenni a szoborral. Hozzátette:

az én álláspontom szerint valóban nem kéne itt maradnia.

Hirdetés

majd Kovács meghökkentő módon ezt állította:

Jött egy remek ajánlat, megkeresett minket a MIÉP. Ami azért is jó, mert megtudtuk, hogy létezik a MIÉP, meg azért is, mert ők azt írták, hogy szeretnének velünk arról egyeztetni, hogy ők szívesen elszállítanák (a szobrot – a szerk.) Ráadásul ismeretlen helyre vinnék, ami nagyon jól hangzik, és még fizetnének is érte. Egyelőre ennél jobb ajánlatot nem kaptam.

PS-háttér: A Csurka István által alapított Magyar Igazság és Élet Pártja 2021. július 27-én feloszlatta magát. A MIÉP-et három éve Perdiák János alapította újra, aki 2022-ben még a Mi Hazánk Mozgalom kisvárdai képviselőjelöltje volt, legutóbb pedig MIÉP-es polgármesterjelöltként indult a városban, de csak a negyedik helyet szerezte meg. Perdiák valóban írt egy levelet Kovácsnak, hogy méltányos összegért megvenné és elszállítaná a turulszobrot. A Mi Hazánk Mozgalom nevében Toroczkai László elnök ugyanakkor azt jelezte, hogy minden jogi eszközzel – és ha kell saját testükkel is – megvédik a második világháború hegyvidéki áldozatainak emléket állító alkotást.

Hirdetés

A baloldalnak folyamatos fájdalmat okozó magyar nemzeti jelkép, a Turul-emlékmű a XII. kerületben.

Kovács Gergely arra a kérdésünkre, hogy konstruktívan együtt tudnak-e működni a Magyar Péter pártjával a Fővárosi Közgyűlésben. a kutyapártos polgármester azt mondta:

Hirdetés

a TISZA Párttal biztos, mert a Péter is fél a vaddisznóktól, mint sok kerületi, úgyhogy ebben bizonyára.

“A fővárosban pedig hát meglátjuk, hogy miket szeretnének majd csinálni. Egyelőre nem tudjuk. Ugye viszonylag szerencsés a helyzet, a Tiszának sem volt budapesti programja és nekünk sem. Úgyhogy nagy programellentétek nincsenek, ez egy jó kezdet” – állította Kovács Gergely. A politikus szerint Magyar Péterék megnyerték a választást a fővárosban, úgyhogy szerinte felelősséget is kellene vállalniuk a vezetésben.

Úgy tűnik, hogy ott is van valamifajta nyitottság erre

Hirdetés

– tette hozzá Kovács. Vitézy Dáviddal kapcsolatban elmondta, hogy amennyiben mégis jelölnék főpolgármester-helyettesnek, akkor ő megszavazná, tekintve, hogy korábban is rá szavazott. Majd hozzátette:

abban nem vagyok biztos, hogy Baranyi Kriszta is támogatná, ő sokkal erősebben ragaszkodik ahhoz, hogy hadd jelölhessen a főpolgármester magának egy helyettest. Ám jó lenne, ha a Tisza is jelölhetne egy helyettest.

Megalakult az új Hegyvidéki Önkormányzat

Hirdetés

Az alakuló ülést Kovács Gergely nyitotta meg, ahol először is  a szavazást jelző hangeffektussal kapcsolatban azt mondta: “kiderült, hogy le lehet cserélni a hangokat, úgyhogy később megtesszük, hogy ne ugyanolyanok legyünk, mint a többi önkormányzat”. Megállapították, hogy a testület határozatképes, majd a képviselők és Kovács Gergely letették az esküjüket. Ezek után megszavazták az új polgármester fizetését.

Kovács Gergely ezentúl havi 1,3 millió forintot fog kapni, 195 ezer forintos havi költségtérítéssel.

A következő pont az szmsz (szervezeti-működési szabályzat) megszavazása volt, amelyben többek között az szerepelt hogy a bizottságok számát 7-ről 4-re csökkentenék, a bizottságok pedig 9 tagúak lesznek. Emellett míg korábban egy alpolgármester volt, Kovács Gergely kettőt szeretett volna. Zárt ülésen szavaztak az alpolgármesterek személyéről, a következő eredmény született:

  • Kocsik Teklaára (Kutyapárt) 18-ból 13-an szavaztak igennel, 5-en tartózkodtak.
  • Vadász Gáborra (Momentum) 18-ból 13-an szavaztak igennel, 1 képviselő nemmel szavazott, 4-en pedig tartózkodtak.

A két alpolgármester ezután le is tette az esküt, a fizetésük megközelítőleg 1,1 millió forint lesz. Kovács Gergely azt javasolta, hogy a képviselői tiszteletdíjakat a jövőben a minimálbérhez igazítsák, ami jelenleg 266 ezer forint, ez végül a testület meg is szavazta.

Mi lesz a parkolással? 

Élő Norbert DK-s képviselő az ülésen elmondta, hogy a kerületben már nem lehet parkolni, a mellékutcákban a parkoló autóktól már szinte közlekedni sem. Mint mondta „egy felelős önkormányzatnak valamit tennie kell. Az új körbeszerzéseknél arra is kell gondolni, hogy ezt mi kezelni fogjuk”.

Kovács Gergely erre úgy reagált, „nem szeretnénk azonnal magunkra haragítani a kerület lakosságát, így ingyen parkolhatnak akár hetekig”. Fonti Krisztina fideszes képviselő azt mondta a kutyapárti polgármesternek, hogy „mind az ingyenes időtartamról, mind a technikai tartalomtól kész volna tárgyalni, elkerülendő, hogy káoszba fulladjon a parkolás”. Az ülés végén a testület zárt ajtók mögött szavazott a bizottsági tagokról, a tanácsnokokról és Kovács Gergely szabadságairól is.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés