Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekTudomány

The Wall Street Journal: Szándékosan fertőzik meg az embereket a koronavírus delta variánsával

Hirdetés

Brit kutatók azt tervezik, hogy önkénteseket szándékosan megfertőznek a covid delta mutációjával annak érdekében, hogy megfelelő kezelési módszert dolgozzanak ki ellene.

Korábban már 40 önkéntest kitettek a vuhani alapváltozat veszélyeinek, most azonban az Indiából származó delta variáns esetében szeretnék megnézni, miként hatnak a vakcinák, illetve létezhet-e kezelési módszer a mutáció ellen – írta a The Wall Street Journal napilap.

A laboratóriumi szolgáltatásokkal foglalkozó hVivo cég már összegyűjtötte a szükséges információkat a delta variánsról, így semmi sem akadályozhatja meg a kutatókat abban, hogy nekilássanak az emberi kísérleteknek.

Hirdetés

Garth Rapeport, légúti-vírusfertőzés szakértő elmondta, a delta variáns révén az eredeti koronavírus tünetei jelentősen mérséklődtek, és csökkent a kórházban ellátottak száma, ami arra utal, hogy a nyájimmunitás felé tarthatunk.

Habár a mutáció villámgyorsan terjedt szét a világon, ennek ellenére laboratóriumi körülmények között meglehetősen nehéz feladatnak bizonyult az előállítása és nyomon követése.

A delta sokkal nehezebben követhető, mivel a klinikai minták nem mindegyike tud sebesen fejlődni a sejttenyészetekben” – magyarázta Andrew Catchpole, a hVivo vezető tudósa.

Hirdetés

A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy nem tudják pontosan imitálni a természetben létrejött mutációkat, ezért egy ideig fenntartásokkal kell kezelni az eredményeiket, bár ezen a jövőben javítani szeretnének.

Liner nyomán

Hirdetés
Hirdetés