Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

ÉrdekességekHírek

Így keresnek pénzt Dániában az élelmes magyarok: 2500 forint néhány perc melóval

Hirdetés

Egészen jól lehet keresni üvegek, PET-palackok és alumínium sörösdobozok visszaváltásával Dániában. Egy kint tartózkodó honfitársunk a TikTok-on számolt be az „üzleti modellről”.

A TikTokon futottunk bele az alábbi videóba, amelyen azt mutatja be egy fiatal magyar, milyen egyszerűen lehet eldobált üvegek, alumínium-dobozok és PET-palackok visszaváltásával egy „kis” mellékesre szert tenni Dániában.

Honfitársunk visszaváltható alumínium dobozok (ezek darabja 1 koronát ér kiürítve), és műanyag PET-palackok (ezek darabja 3 koronát ér üresen) gyűjtögetésével 48 koronát (ez kb. 2500 forint) kasszírozott. Nincs is ezen mit szégyellni, mint a videóban fogalmaz: hasznosan töltjük az időt, mert szedjük a szemetet és egyben pénzünk is lesz.

Hirdetés

Itthon is jönnek a visszaváltható PET-palackok

Hasonló üvegvisszaváltó-automaták amúgy a hazai üzletek egy részében is megtalálhatóak. Ugyanakkor idehaza egyelőre csak bizonyos üvegek visszaváltásáért jár pénz. Jó hír azonban, hogy ez hamarosan változhat: a tervek szerint ugyanis újra bevezetik Magyarországon a visszaváltható PET-plackokat.

Forrás: Pénzcentrum

Hirdetés
Hirdetés