Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Meghalt David Sassoli, az Európai Parlament elnöke

Hirdetés

65 éves korában meghalt David Sassoli, az Európai Parlament elnöke – közölte az AFP francia hírügynökség kedden.

Sassoli nem először került kórházba egyészségügyi problémák miatt. Az EP elnökét szeptemberben egy strasbourgi kórházba szállították súlyos tüdőgyulladás miatt. Akkor a politikus több mint két hónapig nem tudta ellátni a feladatát.

Legutóbbi kórházi kezeléséről hétfőn adott ki közleményt az Európai Parlament elnöki kabinetje. Abban azt írták: Sassoli december 26-a óta kórházban van Olaszországban. Kezelésre az immunrendszerének rendellenes működése miatt kialakult súlyos szövődmények miatt volt szükség.

Hirdetés

Kedden reggel Roberto Cuillo, az EP-elnök szóvivője Twitter-üzenetben jelentette be, hogy Sassoli kedden 1 óra 15 perckor halt meg az olaszországi Friuli-Venezia Giulia régióban található Aviano település kórházában. A temetés időpontját és helyét a következő órákban közlik – írta.

David Maria Sassoli 2009-től volt az Európai Parlament képviselője, elnökké 2019-ben választották.

Korábban írtuk:

Hirdetés

Súlyos egészségügyi állapotban kórházba került David Sassoli, az Európai Parlament elnöke, minden előre jegyzett hivatalos programját törölték – közölte az Európai Parlament hétfőn.

Az Európai Parlament elnöke, David Sassoli december 26-a óta kórházban van Olaszországban. Kezelésre az immunrendszerének rendellenes működése miatt kialakult súlyos szövődmények miatt volt szükség – tájékoztatott az elnöki kabinet.

„A kórházi kezelés eredményeként az Európai Parlament elnökének minden hivatalos tevékenységét törölték” – idézi az MTI.

Hirdetés

Az EP-elnöki iroda nem közölt további részleteket.

Sassoli nem először kerül kórházba egészségügyi problémák miatt. Az EP elnökét szeptemberben egy strasbourgi kórházba szállították súlyos tüdőgyulladás miatt. Akkor a politikus több mint két hónapig nem tudta ellátni feladatait.

Hirdetés

Hirdetés