Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Háromgyermekes anyát rúgott ki a Gyurcsány-fióka

Hirdetés

Noha Karácsony Gergely főpolgármester korábban azt ígérte, hogy az egybeolvasztott fővárosi közműcégek munkavállalóinak nem kell tartaniuk elbocsátásoktól, folyamatosak a leépítések a nagy közműholdingnál – akár még háromgyermekes édesanya is az utcára kerülhet, miközben a közművezér, Mártha Imre dőzsöl a luxusban.

Megaláztatások, cinizmus, kirúgások és hazugságok: ez a jellemző a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt.-nél, amióta az beolvadt az újonnan alakult Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-be – írja a Metropol azt követően, hogy a szerkesztőségben jelentkezett egy kétségbeesett háromgyermekes édesanya, aki olvasott a csak Gyurcsány-fiókának csúfolt csúcsvezető, Mártha Imre elképesztő vagyonáról.

Az édesanya elmesélte: alig egy hét telt el az után, hogy egybeolvasztották a közműcégeket, és bejelentették, hogy Mártha Imre lesz a vezér, amikor 12 év munkaviszony után elbocsátották az FKF-től.

Hirdetés

„Behívatott az üzem vezetője és a közvetlen felettesem jelenlétében, kellő cinizmussal a hangjában közölte velem, hogy ez az utolsó munkanapom, mert a menedzsment áttekintette a feladatköröket a csoportnál, ahol dolgoztam és arra a megállapításra jutottak, hogy az elvégzendő, napi feladatok kevesebb szellemi munkavállalóval is teljesíthetők” – mesélte az elbocsátott anyuka.

„Azzal bocsátott utamra, hogy egy órám van összepakolni a személyes tárgyaimat, ami reméli, hogy elegendő lesz, és nem kell majd a biztonsági szolgálat segítségét kérnie, hogy eltávolítsanak az üzem területéről. Foghegyről még odavetette, hogy a polár felsőmet, melyet az FKF biztosított, megtarthatom” – emlékezik vissza az édesanya a megalázó pillanatokra. „Ömlöttek a könnyeim, nem tudtam, hogy mondom meg a családomnak, a férjemnek, hogy 12 év után kirúgtak”.

Bár a felhívások szerint folyamatos létszámhiánnyal küzdenek a közműholding divízióiban, a munka nélkül maradt anyuka nem azt tapasztalta, hogy kapkodtak volna a képzett munkavállalóért. „A kirúgásomkor 3 gyermekes családanyaként próbáltam az üzemvezető segítségét kérni, hogy az ügyfélszolgálatra helyezzenek vissza, ahol mindig létszámhiánnyal küzdenek, de azt a választ kaptam, ez nem az ő hatásköre. A HR-igazgató azzal vigasztalt, hogy ha látok a jövőben nyitott pozíciót az FKF karrier oldalán, adjam be a jelentkezésemet, és megvizsgálják, mit tehetnek. De hiába adtam be többször is a jelentkezésemet, hiába van 12 éves tapasztalatom az FKF rendszereiben, válaszra sem méltatnak, mint ahogy az elbocsátott, korábbi munkavállalók közül senkit”.

Hirdetés

Az anyuka írt Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes asszonynak, Mártha Imrének, de mindenhonnan elutasítást kapott, falakba ütközött. „Tavaly egy ellenzéki előválasztási rendezvényen léptem oda Karácsony Gergely főpolgármester úrhoz, személyes meghallgatást kérve. Az egyik kollégájához irányított, aki azt kérte, írjam le a történetem, küldjem el és megpróbálnak segíteni. Hamar megkaptam a választ, miszerint a főpolgármester úrnak nincsen személyes fogadóórája, és sajnálják, ha nem vagyok elégedett az intézkedéssel, azaz azzal, hogy kirúgtak az állásomból. Ennyit Budapest főpolgármesteréről” – teszi hozzá az édesanya.

„Nem hírnévre vágyom, csupán azért teszem közzé a történetem, hogy mások is képet kapjanak a Karácsony Gergely-féle elképzelésről: bár azzal kampányolt, hogy ő olyan országot szeretne, ahol hagyják az embert dolgozni, mégis családok életét tette tönkre egyik napról a másikra” – mondja.

A nő lelkileg teljesen összetört, hiszen nagyon szerette a munkáját. „Amíg Mártha Imre a milliárdosok életét éli, addig a családommal és a három gyermekkel egyik napról a másikra élünk, és legfeljebb az akciós, belföldi, wellness utakat nézegethetjük nyáron, mert mi nem jutunk el a tengerentúlra…” – panaszolja az anyuka.

Hirdetés

Ugyanakkor úgy tudni: tavaly, a karácsonyi ünnepi szezon előtt rúgtak ki egy kétgyerekes családapát is az egyik közműcégtől, aki arról számolt be, folyamatos a „ritkítás” a főváros közműcégeinél, ő is gyomorgörccsel járt be – de végül, 22 évnyi szolgálat után elküldték. Mindig csak pár embert küldenek el, nem töltik fel az üres státusokat – újabban így intézi „fű alatt” az elbocsátásokat a főváros vezetése.

Mindeközben Mártha Imre, a közműcég vezetője amerikai milliárdosok hivalkodó életét éli: az övé a 2 milliárdos svábhegyi Prisztás-villa és egy másik 500 milliós villa, nem beszélve egy 60 milliós Bentley-ről, 40 milliós egyedi építésű zongoráról és 10-15 milliós órákról, napi másfél milliós szállodaszámlákról és látványos jacht-túrákról, alulöltözött hölgyek kíséretében.

A drog- és pornóbotrányba keveredett gyömrői polgármesterrel bulizott Mártha Imre Ibizán

Hirdetés

Közben Mártha Imréről az is kiderült, hogy Gyömrő hírhedt polgármesterével élvezi a luxust. Mártha Imre és Gyenes Levente régi barátok, nemrég az Ibizán található Hard Rock Hotelben pihenték ki fáradalmaikat. A szálláshelyen 120 ezer és 450 ezer forint között mozog egy éjszaka ára. Gyenes azután lett országosan ismert politikus, hogy egy orgián fehér port szívott fel egy meztelen nő hasáról.Akárcsak Mártha, ő is szeret hivalkodni a gazdagságával: volt már magánhelikoptere, szebbnél szebb autókkal jár, és még borászatot is nyitott. További részletek a Kontra cikkében olvashatók.

Forrás: MH

Hirdetés

Hirdetés