Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Megerősítve: a CIA irányítja Ukrajna Oroszország elleni harcát

Hirdetés

A hét elején közzétett jelentés új bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok “Mélyállamának” (Deep State) jelentős befektetései vannak Ukrajnában, és mindent megtesz annak megakadályozására, hogy az ország orosz kézre kerüljön.

erőit Ukrajna határainál. Ennek ellenére Washington és Brüsszel látszólag keveset tett Kijev védelmének megerősítésében . Miután Oroszország február 24-én megindította erőit Ukrajnába, a legtöbb külső megfigyelő úgy gondolta, hogy a túlerőben lévő orosz haderő gyorsan legyőzi a gyengébb fegyverzetű ukrán hadsereget.

Ám nem sokkal ezután a semmiből a Biden-rezsim gyorsan hozzálátott, hogy rendkívüli segítséget nyújtson Ukrajnának. Még azok is támogatták ezt, akik korábban Donald Trump akkori elnököt bírálták azért, amiért kormányzása alatt ugyanezt tette. Ez persze azután történt, hogy az Obama-rezsim 2014-ben beavatkozott Ukrajnába, megpuccsolva az akkori kormányt, miközben Hunter Biden jövedelmező üzleteket kötött a korrupt Ukrajnában, amely üzleteken osztozott saját apjával. Azóta a Kongresszus globalistái is beszálltak a ringbe, milliárdos fegyversegélyt és pénzt hagyva jóvá egész Európa egyik legkorruptabb országának.

Hirdetés

Most megtudhatjuk, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) Ukrajnában is jelentős szerepet vállalt, mivel ott a hidegháborúhoz hasonló hadműveletek valószínűleg nem értek véget.

A The New York Times most megerősítette azt, amit sokan már egy ideje gyanítottak.

„Miközben az orosz csapatok folytatják a Kelet-Ukrajna elfoglalását célzó felőrlő hadjáratukat, az ukránok védekező képessége, minden eddiginél jobban függ az Egyesült Államok és szövetségeseinek segítségétől – beleértve a fegyvereket, a hírszerzési információkat, kommandósokat, a kémhálózatok intenzív működését és persze az amerikai és európai kiképzőket.”

Hirdetés

– számolt be a Times.

„A munka nagy része Ukrajnán kívül történik, például Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában. Ám annak ellenére, hogy a Biden-adminisztráció kijelentette, hogy nem telepít amerikai csapatokat Ukrajnába – az ukrán erők jelenlegi és korábbi tisztviselői szerint -, a CIA emberei titokban továbbra is az országban tevékenykednek, főleg a fővárosban, Kijevben, irányítva az Egyesült Államok által Ukrajnának biztosított hatalmas mennyiségű hírszerzési információkat.

Eközben „néhány tucat zsoldos” más NATO-tagországokból, például Nagy-Britanniából, Kanadából, Franciaországból és Litvániából is tevékeny szerepet válla az ukránok oldalán, bár az Egyesült Államok állítólag mintegy 150 katonai kiképzőt vont ki Oroszország februári inváziója előtt (ez egy újabb jele annak, hogy az USA és a NATO tisztában volt azzal, hogy mi következik). A szövetségesek kommandósai közül többen maradtak, illetve mások is érkeztek az ukrán fegyveresek kiképzésére és “tanácsadására”, valamint feladatuk közé tartozik a fegyver és egyéb szállítmányok útvonalainak biztosítása” – tette hozzá a Times, három meg nem nevezett amerikai tisztviselőt idézve.

Hirdetés

A lap szerint nincs arról több részlet, hogy a CIA személyzete és a hozzájuk tartozó kiképzők, kommandósok valójában mit csinálnak. Az a tény azonban, hogy ott vannak azt sugallja, hogy az Ukrajnának gyilkos segítséget nyújtó erőfeszítés egy részében egyáltalán nem titkos (bár az amerikai szavazók jóváhagyása nélküli), de sokkal nagyobb hatóterületet lefed, mint azt eddig elképzeltük. Ugyanakkor, ha az Egyesült Államok katonai és hírszerzői személyzete valóban ott ténykedik Ukrajnában, akkor óriási kockázata van annak, hogy valamelyikük fogságba esik.

Christine E. Wormuth államtitkár (USA Army) közölt néhány részletet az Atlanti Tanács nemzetbiztonsági rendezvényén a májusi művelettekkel kapcsolatban. Megjegyezte, hogy a különleges hadműveleti sejt segítséget nyújtott a fegyverek és egyéb felszerelések Ukrajnába irányuló szállításának kezelésében.

„Miközben az ukránok megpróbálják a belső szállításokat az oroszokat kikerülve megoldani, akik a konvojokat támadják, mi megpróbálunk segíteni a különféle szállítmányok mozgatásának koordinálásában” – mondta Wormuth.

Hirdetés

A Biden rezsimjét irányító globalisták minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy felvegyék a harcot az atomfegyverrel rendelkező Oroszországgal . Az amerikaiak nem erre szavaztak.

Forrás: NIF – JD HeyesNYPost.com  – NYTimes.com  NewsTarget.com

Hirdetés

Hirdetés