Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Valami készül! Az USA moszkvai követsége Oroszország azonnali elhagyására szólította fel az amerikai állampolgárokat

Hirdetés

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége felszólította az amerikaiakat, hogy tartózkodjanak az Oroszországba utazástól, és azonnal hagyják el az országot – áll az amerikai nagykövetség közleményében.

Az amerikai nagykövetség hasonló figyelmeztetést adott ki februárban, az ukrajnai különleges katonai művelet megkezdése után, és azóta sem változtatott az ajánláson.

A nagykövetség a szerdán kiadott figyelmeztetés okaként Oroszország folyamatban lévő mozgósítását jelölte meg. A diplomáciai képviselet közleménye azt állította, hogy Oroszország “megtagadhatja az orosz-amerikai kettős állampolgárság elfogadását, és katonai szolgálatra hívhatja be az ezzel rendelkezőket”.

Hirdetés

“AZ AMERIKAI ÁLLAMPOLGÁROK NE UTAZZANAK OROSZORSZÁGBA, AZ OTT TARTÓZKODÓKNAK VAGY UTAZÓKNAK PEDIG AZONNAL EL KELL HAGYNIUK OROSZORSZÁGOT, AMÍG A LEHETŐSÉGEK ADOTTAK” – ÁLL A NAGYKÖVETSÉG HONLAPJÁN KÖZZÉTETT ÜZENETBEN.

“A kereskedelmi járatok jelenleg korlátozottak, és gyakran rövid időn belül nem állnak rendelkezésre. Autóval vagy busszal szárazföldi indulási útvonalak állnak rendelkezésre. Ha el akarja hagyni Oroszországot, saját magának kell lefoglalnia a megfelelő útvonalakat” – áll az amerikai nagykövetség közleményében.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés