Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrajna államként megszűnhet létezni a mostani konfliktus következtében

Hirdetés

Oroszországnak muszáj volt megtámadnia Ukrajnát, hogy megelőzzön egy sokkal nagyobb és átfogóbb csapást.

A volt orosz elnök, Dmitrij Medvegyev szerint a jelenlegi ukrajnai konfliktusnak csak egy kimenetele lehet: Ukrajna mint állam el fog tűnni a térképről – írja a vg.hu.

Az Orosz Biztonsági Tanács alelnöke, Dmitrij Medvegyev a dél-oszétiai invázió 15. évfordulója alkalmából tartott beszédében vélekedett arról, hogy a jelenlegi konfliktus hatására Ukrajna mint állam megszűnhet létezni.

Hirdetés

A volt elnök szerint a helyzet egyértelmű. Kijev annyira megalázó vereséget fog elszenvedni a „különleges katonai művelet” alatt, hogy politikai értelemben nem lehet továbbra is államnak tekinteni. „Már világos, hogy mindennek mi lesz a vége. Kijev olyan szégyenletes vereséggel néz szembe, mint annak idején a grúz agresszorok. A Szovjetunió romjain mesterségesen létrehozott Ukrajna állam valószínűleg eltűnik a politikai életből és a világ térképéről – mondta Medvegyev, írta meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A volt elnök arról is beszélt, hogy a „különleges katonai művelet” megindítása elengedhetetlen volt, hogy Oroszország elejét vegye egy sokkal nagyobb konfliktusnak. Szerinte Kijev és a nyugati országok átfogó támadást terveztek Oroszország ellen, amit csak így lehetett megakadályozni.

„Köztudott, hogy a Nyugat és kijevi bábjaik miként jártak el a Donbasz térségben. Ugyanaz a képmutatás, ugyanazok a trükkök és ugyanaz a rejtett program. Fokozatosan minden lehetséges vágányon készültek egy nagyszabású cselekményre. A dolgok azt a mintát követték, amelyet a Kaukázus egy kicsit melegebb, hegyvidéki országában tizenöt évvel korábban alkalmaztak”

Hirdetés

– vélekedett Medvegyev.

Hozzátette, akkor vált világossá, hogy Oroszországnak megelőző csapást kell intéznie Ukrajna ellen, amikor Moszkva nem kapott garanciákat arra vonatkozóan, hogy Ukrajnát sosem fogják felvenni a NATO-ba. Medvegyev szerint a NATO egyébként is egy túlságosan nagyra duzzadt katonai tömb.

Forrás: Magyar Hírlap

 

Hirdetés
Hirdetés