Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videón üzent a Prigozsin meggyilkolásáért bosszút esküdött Wagner-csoport

Hirdetés

„Elkezdjük, készüljetek fel!” – mondja egyikük az Twitterre is felkerült felvételen.

Csütörtökön kiderült, hogy a Wagner-csoport bosszút esküdött Prigozsin meggyilkolásáértA Magyar Nemzet gyűjtése szerint a Wagner-közeli Telegram-csatornák zöme bosszúért kiáltott, az egyik így fogalmazott:

A Kreml a miénk lesz!”

Hirdetés

Egy másik csatornán így írtak: „A Wagner-csoport vezetője, Oroszország hőse, igazi hazafi – Jevgenyij Viktorovics Prigozsin Oroszország árulóinak tettei következtében halt meg”.

Erős üzenetet küldött a dühös Wagner-csoport néhány tagja

Mint azt a Magyar Nemzet kiszúrta, a Visegrád 24 megosztott egy videót is, amelyen vélhetően Belaruszban tartózkodó Wagner-harcosok szerepelnek.

Rengeteg szóbeszéd van arról, hogy mit fog most tenni a Wagner-csoport. Egyet tudunk mondani. Elkezdjük, készüljetek fel!”

Hirdetés

− mondja egyikük a felvételen, amely az alábbiakban tekinthető meg:

Gerascsenko is megosztott egy hasonló üzenetet

Mint a portál tájékoztat: az ukrán belügyminisztérium tanácsadója, Anton Gerascsenko is megosztott egy fényképet, amin az egyik Wagner-közeli Telegram-csatorna posztja olvasható.

„A Wagner PMC vezetője, Jevgenyij Prigozsin haláláról pletykálnak. Mi egyenesen a Putyin vezette Kreml tisztviselőit gyanúsítjuk azzal, hogy megpróbálták megölni őt!

Hirdetés

Ha a Prigozsin haláláról szóló információk beigazolódnak, második »Igazság Menetét« szervezünk Moszkvába! Jobb, ha életben van, ez a saját érdeketek”

– idézi a tanácsadót a Magyar Nemzet. („A bejegyzés írója ezzel a Prigozsin által vezetett felkelésre gondolt, amelyet a zsoldosvezér az igazság menetének nevezett el” – teszik hozzá.)

Forrás: Mandiner – MN

Hirdetés