Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Itt a „hatalmas” ukrán előretörés valós eredménye..

Hirdetés

Ukránbarát források elkezdték elárasztani azzal az információs teret, hogy most már tényleg célt ért a 3 hónapja szenvedő Nagy Ukrán Ellentámadás, és megvan a várva várt áttörés. Csak ennek nagyjából annyi igazságtartalma van, mint Kijev Szellemének.

Tény, hogy az ukránok harcba dobták az egyik utolsó tartalékban lévő alakulatukat, a 82. Ejtőernyős Dandárt (el is kezdtek megjelenni a harctéren a Stryker gyalogsági harcjárművek roncsai, melyekkel csak őket szerelték fel). Az is tény, hogy így a nyár végére rájöttek, hogy nem kéne szétaprózni az erőiket, így most Bahmutnál vagy a Dnyeper mellett nem erőltetik a támadásokat, helyette Rabotinora koncentrálnak. Arra az 500 fős ki falura, mely az első útjukba eső település a Melitopol felé vezető úton.

És hogy mit értek el vele? A kijevi sírásóknak okozott túlórákon kívül azt, hogy egyrészt a falut már majdnem sikerült elfoglalniuk (néhány déli ház van még mindig orosz kézen), másrészt ettől keletre már képesek voltak megközelíteni az első egybefüggő védelmi vonalat. Viszont ennek áttörését még az ukránok sem állítják. Továbbá az oroszok elkezdték átdobni ide az elit 76. Ejtőernyős Hadosztályuk egyes egységeit, de az várható is volt, hogy ha az ellenség csak ide fog koncentrálni, akkor nekik is lépniük kell.

Hirdetés

Mondanunk sem kell, ez még mindig nagyon messze van attól, amit a kijevi vagy a NATO tervezők elképzeltek. És ezek már a nyár utolsó napjai.

Az első, ukrán térképen a sárga vonal jelöli az ukrán előretörést, a kék kör Rabotinot. A második (orosz) térkép nagyjából egybevág ezzel, itt a zöld 1-es Rabotino. A harmadik ukrán térképen pedig látszik, hogy mit is jelent ez az orosz védelmi állások összképéhez viszonyítva. Egy 7 km-es beékelődést, mindezt 3 hónap alatt. Tudjuk, nagy volt a fű.

Hirdetés
Hirdetés