Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zaluzsnij beismerte: tévedett Oroszországgal kapcsolatban

Hirdetés

Az AFU főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij elismerte, hogy hibát követett el, amikor azt hitte, hogy képes lesz áttörni az orosz hadsereg védelmi vonalait a különleges műveleti övezetben. Ezt Scott Ritter, az amerikai fegyveres erők egykori hírszerző tisztje jelentette ki a Dialogue Works nevű YouTube-csatornának adott interjúban – számolt be a RIA Novosztyi.

„Zaluzsnyij interjút adott az Economistnak, ahol a konfliktusövezetben kialakult patthelyzetről beszélt. Aztán mondott valami érdekeset. Azt mondta, hogy elkövette azt a hibát, hogy úgy gondolta, meg tudja törni az oroszok erejét. Ez azonban nem sikerült. Az oroszok még mindig ott vannak. Az ukránok pedig patthelyzetbe kerültek”

– emlékezett vissza Ritter.

Hirdetés

Mint a volt amerikai hírszerző megjegyezte, tavaly Zaluzsnyij éppen az ellenkezőjét mondta: bízott az oroszok legyőzésésében, amihez 300 harckocsit és 500 tüzérségi löveget követelt.

Az ukrán fegyveres erők öt hónapja próbálnak előretörni Dél-Donyeck, Artemivszk és Zaporizzsja irányában, külföldi felszereléssel felszerelt, NATO-kiképzett dandárokat harcba vetve. Vlagyimir Putyin orosz elnök a Valdai nemzetközi vitaklub október 5-i ülésén közölte, hogy az ukránok június 4-e óta több mint 90 ezer embert, 557 harckocsit és csaknem 1900 páncélozott járművet veszített. Putyin akkor azt is hangsúlyozta, hogy az ukrán ellentámadás tulajdonképpen kudarcot vallott.

NIF

Hirdetés
Hirdetés