Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Lövöldözéssel indult az első iskolai nap Iowa államban

Hirdetés

Több diák is megsebesült, amikor az év első tanítási napján egy fegyveres kezdett lövöldözni Iowa állam egy kisvárosának középiskolájában csütörtökön.

A jelentések szerint a sérülteket Iowa állam fővárosa, Des Moines kórházaiba szállították, de pontos számukról és állapotukról egyelőre nem adtak tájékoztatást a hatóságok.

A rendőrség közölte, hogy az erőszakos cselekményről a tanórák előtt érkezett bejelentés helyi idő szerint reggel fél nyolc körül Perry városának középiskolájából. A támadót a kiérkező rendőrök holtan találták, az eddigi vizsgálatok alapján saját magával végzett, személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Hirdetés

A megyei rendőrhatóság vezetője azt mondta, hogy tart az esemény körülményeinek felderítése. Adam Infante arról számolt be, hogy a lövöldözés még a tanítási idő kezdete előtt történt, ezért kevesen voltak az iskola épületében. Hozzátette: a sebesültek közül legkevesebb egy ember iskolai alkalmazott.

Perry 8 ezer lakosú kisváros, amely mintegy 60 kilométerre fekszik Des Moines-tól.

Az elnök nevében a Fehér Ház szóvivője sajtótájékoztatóján együttérzését fejezte ki a lövöldözés sérültjeinek és hozzátartozóinak. Karine Jean-Pierre arra szólította fel a kongresszust, hogy fogadjon el törvényeket a fegyverbirtoklás szabályainak szigorításáról, a többi között a nagy kapacitású tárak szabad árusításának betiltásáról.

Hirdetés

MTI

Hirdetés
Hirdetés