Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Katasztrofális pusztítás: orosz hackerek megsemmisítő csapást mértek a legnagyobb ukrán szolgáltatóra

Hirdetés

Orosz hackerek Ukrajna legnagyobb üzemeltetőjének, a Kyivstarnak a rendszerét már tavaly május óta használják kibertámadásokra, amely „nagy figyelmeztetésként” kell, hogy szolgáljon a Nyugat számára. Erről az SBU kiberbiztonsági osztályának vezetője, Ilja Vityuk beszélt a Reutersnek adott exkluzív interjújában.

Az interjúban Vityuk felfedte a december 12-i hack részleteit, amely szerinte „katasztrófális” pusztítást eredményezett, és pszichológiai csapást mért és titkosszolgálati információkat gyűjtött.

A támadás „gyakorlatilag mindent” megsemmisített, több ezer virtuális szervert és számítógépet is – mondta Vitiuk. Először fordult elő ilyen pusztító kibertámadás, amely „teljesen megsemmisítette egy távközlési szolgáltató magját”.

Hirdetés

December 12-én egy feltörés több napra letiltotta a Kyivstar szolgáltatásait körülbelül 24 millió felhasználó számára – emlékeztet a Reuters.

„Ez a támadás egy jelzés, nagy figyelmeztetés nemcsak Ukrajna, hanem az egész nyugati világ számára is, hogy megértsék, senki sem érinthetetlen” – mondta Vityuk.

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés

Hirdetés