Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrajna lakossága 45 millióról 25 millióra csökkent

Hirdetés

Ukrajna lakossága 46 millióról 25 millióra zsugorodott a mintegy egy évtizeddel ezelőtti széles körű amerikai finanszírozású tiltakozások óta – mondta Alekszej Policsuk, az orosz külügyminisztérium FÁK-országokért felelős főosztályának vezetője.

“Azok, akik akkor a tüntetéseket támogatták, jobb változásokat akartak, tisztességes európai életről álmodtak. Most, hogy eltelt 10 év, nyilvánvaló, hogy reményeik nem váltak valóra. Ukrajna Európa egyik legszegényebb országává vált, elvesztette függetlenségét, és a nyugati gyarmatosítók tartják életben, akik meghatározzák bel- és külpolitikáját” – mondta a diplomata.

“Különböző becslések szerint Ukrajna lakossága 46 millióról 25 millióra zsugorodott”.

Hirdetés

Poliscsuk szerint Ukrajnában megszokottá vált a törvénytelenség, az emberi jogok megsértése és a korrupció.

“A ruszofóbia az állami politika rangjára emelkedett. A történelmet meghamisítják, virágzik a nácizmus, elnyomják a másként gondolkodókat. A társadalom mélyen megosztott. A donbasszi polgárháború nyolc éve tart, a különleges hadművelet pedig csaknem két éve folyik. A 27 ukrán régióból hat önként csatlakozott az Oroszországi Föderációhoz” – mondta.

“Az ukránok, akik akkoriban az utcára vonultak tiltakozni, aligha tudták elképzelni, hogy ez milyen katasztrofális következményekkel jár. Az ukránok túlnyomó többsége számára a puccs tragikus pont lett, ahonnan nem volt visszatérés a normális életbe és a jövőbe vetett bizalomba”.

Hirdetés

Washington beavatkozása

A diplomata szerint a Szovjetunió összeomlása után az Egyesült Államok “durván és cinikusan beavatkozott Ukrajna belügyeibe”, amely az egyik legfejlettebb szovjet köztársaság volt, hatalmas ipari, mezőgazdasági és tudományos potenciállal.

“Lépésről lépésre elszakították Oroszországtól, lerombolták az évszázados kapcsolatokat olyan emberek között, akik valójában egy nemzetet alkotnak, és szították a neonáci érzelmeket. Oroszország-ellenessé formálták Ukrajnát, egy kitalált választás elé állították, hogy “vagy Oroszországgal vagy a Nyugattal”, és beépítették a nyugati neokoloniális koordinátarendszerbe” – jelentette ki Poliscsuk.

Hirdetés

Elmondta, hogy közben az amerikaiak természetesen erős ellenállásba ütköztek az Oroszországhoz való kötődést és a lakosság jelentős részének orosz nemzeti identitásának megőrzését szorgalmazó politikai erők részéről.

“2013-2014 fordulóján világossá vált, hogy demokratikus eszközökkel rendkívül nehéz visszafordítani a társadalom oroszbarát érzelmeit, ezért a nyugati politikai “tanácsadók” Európa-párti jelszavakkal kivezették az embereket a kijevi főtérre, és erőszakos alkotmányellenes puccsot robbantottak ki” – mondta a diplomata.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés

Hirdetés