Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Így számol be a Russia Today a Békemenetről

Hirdetés

A Russia Today az Európai Unióban szó szerint a tiltott gyümölcs, hiszen az EU vezetői nem sokkal azt követően, hogy Oroszország megindította különleges katonai műveletét az azt megelőzően, nyolc éven keresztül, az ukrán fegyveres erők által folyamatos katonai terrortámadás alatt lévő szakadár ukrán köztársaságok védelmében, melynek következtében legalább 14 ezer orosz nemzetiségű, de ukrán állampolgár – köztük gyermekek – vesztették életüket, betiltották az orosz médiacsatornát, levették a műholdas sugárzásról és elérhetetlenné tették – egyébként más orosz médiumokkal együtt – az interneten, miközben Oroszországot diktatúrának, annak elnökét pedig diktátornak kiáltották ki. Ezért is érezzük fontosnak, hogy megmutassuk, hogyan tudósítanak az orosz média újságírói például a hazánkban zajló eseményekről, amely az ő láttatásukban az Európai Unió vezetői szerint propaganda. 

(NIF)

Több százezren vettek részt szombaton a magyar fővárosban, Budapesten egy békemeneten, amelyen elítélték az Oroszországgal szembeni feszültséget fokozó uniós politikát. A rendezvény Orbán Viktor miniszterelnök beszédével ért véget, aki azzal vádolta Brüsszelt, hogy Európát közelebb hozza egy globális konfliktushoz.

Hirdetés

A tüntetők az ikonikus Lánchídtól a dunai Margitszigetre vonultak.

Sokan zászlókat vittek magukkal, pacifista jelszavakat skandáltak, és „No war” és „Give us peace, Lord (Adj nekünk békét, Uram)” feliratú táblákat tartottak.

„Soha ennyi ember nem állt még sorba a békéért. Mi vagyunk a legnagyobb békehadtest, a legnagyobb békefenntartó erő Európában” – mondta a miniszterelnök, akit a Reuters idézett. „Meg kell akadályozni, hogy Európa belerohanjon a háborúba, a saját pusztulásába”.

Hirdetés

Orbán szerint hazájának le kell vonnia a tanulságokat a 20. század legsötétebb időszakában átélt pusztításból. „A két világháborúban a magyarok 1,5 millió embert vesztettek el, és velük együtt a jövő gyermekeit és unokáit” – mondta a miniszterelnök a tömegnek.

„Lassan mondom, hogy Brüsszel is megértse: nem fogunk háborúzni. Nem megyünk harmadszor is keletre, nem megyünk újra az orosz frontra”.

Hirdetés

Orbán mindenkit arra buzdított, hogy támogassa a kormánypárt, a Fidesz „béke- és szuverenitáspárti” programját a jövő heti európai parlamenti választáson. „Akarunk-e magyar vért ontani Ukrajnáért? Nem, nem akarunk” – mondta.

A háborúpárti erők túlléptek a józan észen azzal, hogy le akarják győzni Oroszországot, ahogyan azt az első és a második világháborúban is megpróbálták.

– emelte ki Orbán Viktor beszédéből a Russia Today.

Budapest megtagadta, hogy katonai segítséget nyújtson Ukrajnának, és arra figyelmeztetett, hogy megvétózza a Kijevnek nyújtott pénzügyi támogatást. Orban hevesen bírálta az EU által Moszkvával szemben bevezetett gazdasági szankciókat, és azt állította, hogy a blokk „tüdőn lőtte magát” azzal, hogy megszüntette a kereskedelmet és saját energiaellátásának biztosítását Oroszországgal.

NIF

Hirdetés