Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kinek üzentek a Kárpátaljára behatolt orosz rakétákkal?

Hirdetés

A szombat hajnali orosz rakétatámadások idején több rakéta behatolt Kárpátalja területére is – számoltak be ukrán tisztviselők és helyi lapok, e hírt itthon az Index.hu szemlézte.

Mint emlékeztettek rá, Kárpátalját eddig egyetlen alkalommal, még 2022 májusában érte orosz csapás. Akkor Kárpátalja egyik hegyvidéki járásában, a volóci területen egy infrastrukturális létesítményt, egy elektromos alállomást támadtak Putyin erői. Ezért is volt figyelemre méltó, hogy a mostani csapásban az orosz rakéták behatoltak a háborútól legtávolabb lévő, magyarlakta régióba is.

Ami a részleteket illeti, az ukrán légierő most szombaton hajnalban, helyi idő szerint 4 óra 29 perckor írt arról, hogy orosz rakéták hatoltak be Kárpátalja légterébe. – Rakéták a Kárpátaljai területen, Munkács felé tartanak! – adták hírül először, amíg más beszámolókban azt írták, hogy a rakéták Munkács és Ungvár felé tartanak.

Hirdetés

Utóbb Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója közölte, hogy két orosz rakéta valóban behatolt hajnalban, nagy magasságban repülve a régió légterébe. Azonban hozzátette azt is, hogy e rakéták szinte azonnal irányt váltottak, és északi irányba, a Lvivi terület felé indultak tovább.

Mikita később, kora délután egy részletesebb írást is közzétett, amelyben szintén beszámolt erről az esetről.

– Ma két cirkálórakéta haladt át Kárpátalja légterén. Ennek mindenkit vissza kellene térítenie a valóságba, és arra kell kényszerítenie, hogy végre elfelejtse a „hegyi védelemről”, a „szomszédos államok általi segítségről”, a „felsőbb erők talizmánjáról” és hasonlókról szóló furcsa narratívákat – írta a kormányzó, aki rendszeresen arra kéri a helyi lakosokat, hogy vegyék komolyan a légiriadókat.

Hirdetés

De nagy kérdés, hogy miért hatoltak be az orosz rakéták Kárpátalja területére? Három gondolatom van ezzel kapcsolatban:

1, Ez az akció üzenet volt az ukránoknak és a Nyugatnak, amivel tudatták: attól még, hogy eddig rendre megkímélték Kárpátalját, ha kell, elérik ezt a területet is. Vagyis nem érdemes abban gondolkodni, hogy a térségbe hadiipari komplexumokat telepítenek.

2, Az akció üzenet lehetett hazánknak is, leginkább talán azoknak a politikai erőknek, amelyek a Nyugatra hallgatnak, és Magyarországot is belenavigálnák a háborúba.

Hirdetés

3, Persze, lehet az is, hogy Kárpátaljára csak a meglepetés ereje miatt volt szükség, mert az ukránok arra biztosan kevésbé voltak felkészülve, hogy a Lvivi terület felé nyugatról érkeznek majd rakéták.

Egyet biztosan tudunk, a kárpátaljai átrepülés nem a véletlen műve volt! Ha ugyanis az oroszok a Lvivi területet támadják, Kárpátalja hatalmas kerülőt jelent! A térképek mindent elárulnak!

Forrás: Bekezdesek.hu

Hirdetés

Hirdetés