Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az orosz légvédelem két ukrán MiG-29-es repülőgépet lőtt le az elmúlt 24 órában

Hirdetés

Az orosz légvédelem két ukrán MiG-29-es repülőgépet lőtt le az elmúlt napon – közölte közleményében az orosz védelmi minisztérium.

„A légvédelem lelőtte az ukrán légierő két MiG-29-es repülőgépét” – áll a közleményben.

A légvédelem 50 ukrán drónt, 23 HIMARS rakétát, két Tocska U rakétát, egy Neptun rakétát és három francia gyártmányú Hammer légibombát semmisített meg az elmúlt nap folyamán – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

Hirdetés

„Ötven pilóta nélküli légi járművet, 23 amerikai gyártmányú HIMARS rakétát, két Tocska U rakétát, három francia gyártmányú Hammer irányított légibombát és egy Neptun hajóelhárító rakétát semmisítettek meg” – áll a közleményben.

Az orosz erők eltalálták az ukrán P-18-as radart

Az orosz erők eltaláltak egy ukrán P-18-as radart, amelyet légi célok észlelésére és követésére terveztek – közölte az orosz védelmi minisztérium közleményében.

Hirdetés

„Az elmúlt nap folyamán orosz taktikai repülőgépek, pilóta nélküli légi járművek, rakétaerők és tüzérségi egységek eltaláltak egy P-18-as radart, amelyet légi célok, valamint ellenséges csapatok és felszerelések felderítésére és követésére terveztek 103 körzetben” – áll a közleményben.

A Dnyepr harccsoport négy ukrán dandárt győzött le

Az orosz Dnyepr harccsoport az elmúlt nap folyamán négy ukrán dandárt győzött le a Herszon és Zaporozsjei területen, az ellenség 70 katonát veszített – áll az orosz védelmi minisztérium közleményében.

Hirdetés

„A Dnyepr harccsoport egységei csapást mértek az ukrán fegyveres erők 65. gépesített dandárjának, a 128. hegyi rohamdandárjának, a 15. nemzeti gárdista dandárnak és a 38. tengerészgyalogos dandárnak az erőire és felszerelésére Rabotine északi részén, valamint Zserebjanka és Novopokrovka közelében a Zaporozsjei területen és Antonovka közelében a Herszoni területen” – áll a közleményben.

A minisztérium szerint az ukrán hadsereg legfeljebb 70 katonát, hat gépjárművet, egy amerikai gyártmányú M777 155 mm-es légvédelmi ágyút, egy Mszta-B 152 mm-es légvédelmi ágyút, egy Akacija 152 mm-es önjáró löveget, egy Gvozgyika 122 mm-es önjáró löveget és egy amerikai gyártmányú M119 105 mm-es légvédelmi ágyút veszített.

A központi csapatcsoport felszabadítja Umanszke települést a Donyecki Népköztársaságban

Hirdetés

Az orosz Központ csapatcsoport felszabadította Umanszke települést a Donyecki Népköztársaságban (DNR) – közölte közleményében az orosz védelmi minisztérium.

„A Központ csaőatcsoport egységei sikeres műveleteket hajtottak végre, felszabadítva Umanszke települést a Donyecki Népköztársaságban.” – áll a közleményben.

Az ellenség „több mint 360 katonát, két gépjárművet, egy amerikai gyártmányú M777 155 mm-es légvédelmi ágyút, egy Mszta-B 152 mm-es légvédelmi ágyút, három D-30 122 mm-es légvédelmi ágyút és két MT-12 Rapira páncéltörő ágyút veszített”.”.

Hirdetés

Az északi harccsoport öt ukrán dandárt győzött le

Az orosz Északi harccsoport öt ukrán dandárt győzött le és hét ellentámadást vert vissza az elmúlt nap folyamán, aminek következtében az ellenség 190 katonát veszített – közölte közleményében az orosz védelmi minisztérium.

„Az Északi harccsoport egységei folytatták az ellenséges védelem mélyébe hatolását. Az ukrán fegyveres erők 57. motorizált gyalogos dandárjának és 92. rohamdandárjának, a 36. tengerészgyalogos dandárnak, a 125. területi védelmi dandárnak és a 13. nemzeti gárdista dandárnak az erőit és felszerelését támadták a Harkovi területen található Malje Prohodi, Gatiscse, Lipci és Neszkucsne közelében.

A minisztérium szerint Ukrajna 190 katonát, két páncélozott járművet, köztük egy amerikai gyártmányú Stryker járművet, három gépjárművet és egy Buk rakétarendszert veszített. Ezenkívül egy Bogdana 155 mm-es önjáró löveg, egy lengyel gyártmányú Krab 155 mm-es önjáró löveg és egy D-20-as 152 mm-es löveg találatot kapott az ellentüzérségtől.

A keleti harccsoport előnyösebb pozíciókat vett fel

„A Keleti harccsoport egységei javítottak a frontvonalbeli pozícióikon. <…> Az ukrán fegyveres erők tizedik hegyi támadó brigádjának támadását visszaverték a Donyecki Népköztársaságban lévő Razdolovka közelében” – áll a közleményben.

A minisztérium szerint az ellenség 290 katonát, két páncélozott harcjárművet és két gépjárművet veszített. Ezenkívül egy amerikai gyártmányú M198 155 mm-es tarackot, egy brit gyártmányú FH-70 155 mm-es vontatott ágyút és három D-30 122 mm-es tarackot ért találat az ellentűzben. Ezen kívül három tábori lőszerraktárat semmisítettek meg az elmúlt nap folyamán.

Ukrajna akár 465 katonát, egy harckocsit és három páncélozott harcjárművet is veszített az orosz Nyugati Harccsoport műveletei során – közölte az orosz védelmi minisztérium közleményében.

Az orosz védelmi minisztérium szerint Ukrajna 465 katonát, egy harckocsit, három páncélozott harcjárművet és öt kisteherautót veszített. Emellett egy brit gyártmányú AS-90 Braveheart 155 mm-es önjáró löveget, egy Mszta-B 152 mm-es löveget és egy Grad többszörös rakétavetőt találtak el az ellentüzek.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés