Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Eluralkodott a paranoia az ukrán vezetésen

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij utasította az ukrán Kormányőrség új parancsnokát, hogy tisztítsa meg a testületet az árulóktól – erről számolt be az Index.hu. Mint írták, a múlt hónapban letartóztattak két ezredest, akiket azzal vádolnak, hogy együttműködtek az oroszokkal és Zelenszkij, valamint magas rangú ukrán katonai vezetők elleni merényleteket terveztek.

A Guardian szerint a célpontok között volt Kirilo Budanov is, aki az ukrán katonai hírszerzés feje. Olekszij Morozov ezredes lett a testület új vezetője, akit arra is kért az elnök, hogy csak olyanokat alkalmazzon, akik elkötelezettek Ukrajna és a testület iránt. Morozov elődjét Zelenszkij májusban váltotta le két nappal azután, hogy őrizetbe vették a merényletkísérlettel gyanúsított tiszteket.

A véleményem az, hogy az igazán nagy gondok akkor kezdődnek, amikor egy rendszer elkezdi a belső ellenséget keresni és felszámolni. Úgy tűnik, ebbe a hibába esik most már a kijevi vezetés is, a rendszer felzabálja önmagát. Persze az is lehet, hogy akkor az elégedetlenség, hogy az övéi a Zelenszkij-kurzus ellen kezdenek fordulni. Ez is érthető lenne!

Hirdetés

Nemcsak ebből látszik a Zelenszkij-kurzus és az egész helyzet abszurditása, hanem abból is, ahogy az ukrán vezetők egyre durvábban és pofátlanabb módon követelőznek.

Az RBK Ukraine most Dmitrij Kuleba ukrán külügyminisztert idézte, aki az Európai Unió Külügyminiszteri Tanácsának ülésén szólalt fel. A politikus azt mondta – erről itthon az Index.hu számolt be: „Ukrajnának még mindig több légvédelmi rendszerre van szüksége, különösen Patriot rakétákra, ezért a Nyugatnak fel kell gyorsítania a katonai segélynyújtást. Értitek ugye? Nem lehet, hanem kell, és azonnal…

Kuleba szerint Ukrajnának több Patriot és SAMP/T légvédelmi rendszerre, légvédelmi rakétákra, tüzérségi rendszerekre és lövedékekre, nagy hatótávolságú rakétákra, drónokra és elektronikus hadviselési rendszerek folyamatos ellátására van szüksége.

Hirdetés

– Külön megjegyeztem, hogy fel kell gyorsítani a katonai segítségnyújtást, különös tekintettel a légvédelemre, és növelni kell a védelmi ipar termelését. Le tudjuk és le kell győzni az orosz agressziót Ukrajna földjén, hogy Európa-szerte biztosítsuk a hosszú távú békét és stabilitást – mondta Kuleba.

Én csak annyit fűznék ehhez hozzá, hogy Kuleba és a hozzá hasonló ukrán globalista kiszolgáló változhasson a hangnemen! A kell szót cseréljék a kérek szépenre, és könyörögjenek segítségért! S ha egy búzaszemet, egy csepp tejet vagy sebtapaszt kapnak ajándékba, akkor legyenek nagyon hálásak! A segítség lehetőség és nem kötelezettség!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés