Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Német politikus: az amerikai különleges szolgálatok szabotálták az Északi Áramlatot

Hirdetés

Az amerikai különleges szolgálatok ügynökei évek óta próbálták megakadályozni az Északi Áramlat-2 gázvezeték projekt megvalósítását – mondta Thomas Krueger, az SPD parlamenti frakciójának elnöke két tanú pénteki kihallgatásához fűzött kommentárjában.

Mecklenburg-Elő-Pomeránia parlamentje június 28-án zárt ajtók mögött hallgatott ki két tanút az Északi Áramlat-2 építését támogató környezetvédelmi alapítvány létrehozása körüli események vizsgálatának részeként.

“Mindkét tanú azt vallotta ma [pénteken], hogy az amerikai titkosszolgálatok képviselői aktívan dolgoztak Mecklenburg-Elő-Pomerániában az Északi Áramlat 2 megakadályozására létrehozott környezetvédelmi egyesületekért, és felajánlották támogatásukat” – mondta Krueger az SPD-frakció honlapján közzétett sajtóközleményben.

Hirdetés

Eszerint a titkosszolgálatok képviselője közvetlenül a helyszínen is találkozott egy tanúval.

Az Északi Áramlat 2 építése, amelynek eredetileg 2019 végéig kellett volna befejeződnie, az amerikai szankciók okozta késések közepette 2021 szeptemberében fejeződött be.

A Nord Stream AG 2022. szeptember 27-én “példátlan mértékű károkról” számolt be az Északi Áramlat rendszer tengeri gázvezetékeinek három vezetékén. Később svéd szeizmológusok közölték, hogy 2022. szeptember 26-án két robbanást azonosítottak az Északi Áramlat gázvezetékek útvonalán. Az incidenst követően az orosz főügyészség nemzetközi terrorizmus vádjával büntetőeljárást indított. Jelenleg nem lehet megjósolni, hogy a vezetékeket mikor tudják megjavítani.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés