Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Oroszok: a kijevi kórházra zuhant rakétát egy norvég légvédelmi rendszerből lőtték ki

Hirdetés

Egy kijevi gyermekkórházat talált el az ukrán csapatok által a norvég NASAMS légvédelmi rakétarendszerből kilőtt rakéta – közölte Vaszilij Nebenzja, Oroszország ENSZ-megbízottja a Biztonsági Tanács ülésén.

„Várjuk a norvég hatóságok reakcióját is, akik nyilvánvalóan Zelenszkij klikkjének szállítottak egy NASAMS-berendezést. Vajon ők szentesítették, hogy azt egy gyermekkórház elleni támadásra használják, és hogy a nemzetközi humanitárius jog normáinak megsértésével lakónegyedekben helyezzék el?”

Hirdetés

– tűnődött az orosz diplomata.

Mint arról Maria Zaharova külügyminisztériumi szóvivő korábban, július 9-én beszámolt, már megerősítették, hogy egy NASAMS rakéta csapódott be a kijevi Okhmatdet gyermekkórház területén lévő épületbe.

A NASAMS egy mobil SAM rakéta, amelyet alacsony és közepes magasságban manőverező aerodinamikai célpontok elleni harcra terveztek. A norvég Kongsberg Defence & Aerospace vállalat fejlesztette ki az amerikai Raytheonnal közösen.

Hirdetés

Nebenzya megjegyezte, hogy az orosz hadsereg valóban csapást mért az ukrán hadiipari létesítményekre, az egyik célpont Kijevben az Ukroboronprom konszernhez tartozó Artema üzem volt. Ez az üzem a repülőgép-rakéták, fegyverek és lőszerek egyik fő gyártója. Az üzem az Okhmatdet kórháztól mintegy két kilométerre található.

Forrás: VH -Index

Hirdetés
Hirdetés