Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Hámori Luca édesapja is megszólalt a magyar bokszoló mérkőzése után – videó

Hirdetés

Mint ismert, Hámori Luca egyhangú pontozással kikapott Imane Heliftől az olimpiai negyeddöntőben a női ökölvívók 66 kilogrammos versenyében, ezzel az ötödik helyen zárt Párizsban. A magyar bokszoló  a mérkőzés után köszönetet mondott többek között a kőszegi szurkolóinak is, az ellenfelének pedig további sok sikert kívánt. Hámori József a HírTv kérdésére elmondta, hogy feleségével együtt féltették Lucát, aki minden tőle telhetőt megtett az utolsó összecsapáson is.

“Örülünk, hogy a kislányunk ezt a csodálatos eredményt el tudta érni (…) komoly munkát végeztek a felkészülés során, ahogyan az olimpián is” – fogalmazott büszkén Hámori József, a magyar olimpikon édesapja. Mint mondta, Luca minden tőle telhetőt megtett az utolsó meccsén is. Hozzátette:

Hirdetés

ha azt mondtam volna neki, hogy “ne menj be a ringbe, dobd be a törülközőt”, akkor egy fél ország megkiabál érte. Ha azt mondom, hogy menj be és verd meg, akkor meg a másik fele.

Hámori József elmondta, hogy féltették a Lucát, de megoldotta a feladatát. Riporteri kérdésre azt is elárulta, hogy a magyar bokszoló rengeteget készült az olimpiára. “Amióta megszerezte a kvótát, ő csak erre tette fel minden pillanatát, (…) a nap 24 órája az olimpiáról szólt és az olimpiai felkészülésről” – fogalmazott a birkózó édesapa.

Ismeretes, Hámori Luca ellenfelét Imane Helifet tavaly a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség (IBA) kizárta a világbajnokságon, miután egy teszt kimutatta, hogy Y-kromoszómával is rendelkezik, és tesztoszteron szintje is magasabb. Az olimpián azért szerepelhet, mert az IBA és a NOB közötti feszültség miatt nem az ökölvívó-szövetség, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által felkért különbizottság rendezi meg a tornát az ötkarikás játékokon már Tokió óta.

Hirdetés

Köszönöm szépen a gratulációt, nehéz csatára számítottam, de tudtam, miért jöttem ide, úgy voltam vele, lesz, ami lesz, én megtettem minden tőlem telhetőt. Boldog vagyok, hogy idáig eljutottam, nemcsak kijutottam, hanem volt két nyertes mérkőzésem is első női magyar ökölvívóként. Nem beszéltünk meg semmilyen különös taktikát mára az edzőimmel, önmagamat adtam, igyekeztem nem szabálytalan lenni, tiszteltem az ellenfelemet. Éreztem, hogy ma sajnos nem jöhet össze a győzelem, ezért egyszerűen megpróbáltam élvezni minden egyes pillanatot a ringben. A telefonomon kikapcsoltam az értesítéseket, kizártam a külvilágot. A MOB is sokat segített nekem, amiért nem lehetek eléggé hálás. A kőszegiektől is hatalmas támogatást kaptam, az eredmény most nem érdekel, további sok sikert kívánok az ellenfelemnek nyilatkozta Hámori Luca az M4 Sportnak.

Forrás: HírTv – Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés