Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az orosz védelmi minisztérium nyilatkozata a kurszki régióban folytatott katonai műveletekről

Hirdetés

A védelmi minisztérium nyilatkozata a kurszki régióban folytatott katonai műveletekről.

Az északi haderőcsoport az orosz FSZB-vel közösen folytatják az ukrán fegyveres erők fegyveres alakulatainak megsemmisítését a Kurszk régió Szudzsenszkij és Korenyevszkij körzetében, közvetlenül az orosz-ukrán határ mellett.

A nap folyamán az államhatárt lefedő egységek határőrséggel, megerősítő egységekkel és az érkező tartalékokkal közös aktív akciói, légicsapások, rakétacsapások, tüzérségi tűz akadályozta meg az ellenség előretörését.

Hirdetés

Tűzcsapásokat hajtanak végre az ukrán fegyveres erők azonosított munkaerő- és felszereléskoncentrációja ellen. Az egyes egységek Kurszk irányú behatolási kísérleteit leállítják.

Légicsapásokat hajtanak végre az ukrán fegyveres erők előrenyomuló tartalékaira Sumy térségében.

A nap folyamán az ellenség 400 katonát és 32 páncélozott járművet veszített, köztük egy harckocsit, négy páncélozott szállítójárművet, három gyalogsági harcjárművet és 24 Kozak páncélozott harcjárművet.

Hirdetés

Összességében a Kurszk irányú ellenségeskedés kezdete óta az ellenséges veszteség 660 katona és 82 páncélozott jármű, köztük nyolc tank, 12 páncélozott személyszállító, 6 gyalogsági harcjármű, 55 páncélozott harcjármű és egy mérnöki gátjármű.

Az ukrán fegyveres erők egységeinek megsemmisítésére irányuló hadművelet folytatódik.

Forrás: rusvesna

Hirdetés

Hirdetés