Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Románia döntött – Zelenszkijék ennek nagyon fognak örülni

Hirdetés

A román kormány hétfői ülésén fontos légvédelmi döntést hagyott jóvá.

A román kormány hétfői ülésén jóváhagyta a Patriot légvédelmi rakétarendszer Ukrajnának történő ingyenes átadásáról szóló törvényjavaslatot – adta hírül az Ukrajinszka Pravda.

„A végrehajtó hatalom jóváhagyta és sürgősséggel megküldi a parlamentnek a földi telepítésű légvédelemről szóló 222/2017-es törvényt kiegészítő törvénytervezetet. A törvénytervezet különösen úgy rendelkezik, hogy a Patriot légvédelmi rakétarendszer harmadik félnek történő adományozásáról szóló aktusok hatálya alá tartozik”

Hirdetés

– közölte Mihai Constantin kormányszóvívő.

Miután a törvényt a parlament elfogadta, a kormány olyan határozatot hozhat, ami az ajándékozási törvényt működőképessé teszi. A végrehajtó hatalom egésze felhatalmazást kap arra, hogy a Védelmi Minisztériumnak juttatott költségvetés terhére helyreállítsa az ország légvédelmi képességeit

– tette hozzá. A Védelmi Minisztérium közölte, hogy az Egyesült Államoktól vásárolt hét Patriot-rendszer közül egyet 3+ konfigurációban szállítanak le. A rendszerek közül négy már megérkezett Romániába, és ezek közül kettő már működőképes. A fennmaradó három rendszer a közeljövőben érkezik Romániába. Az átadás a 2017-es 222-es törvény módosítása alapján történik, amelynek értelmében Románia hét Patriot-rendszert vásárolt az Egyesült Államoktól, mintegy 4 milliárd dollár értékben.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés