Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Elkezdődött, Putyin jóváhagyta.. azt amire kevesen gondoltak

Hirdetés

Putyin jóváhagyta az orosz vízumot a „romboló neoliberális ideológia” elől menekülő nyugatiaknak – számol be a LifeSiteNews.

Az orosz kormány által indított kezdeményezés célja, hogy a „romboló neoliberális ideológiából” kiábrándult konzervatív nyugatiakat az országba való áttelepülésre csábítsa.

Vlagyimir Putyin elnök augusztus 19-én írta alá a közös értékek vízumát (SVV), amely lehetővé teszi a „humanitárius támogatást” kereső külföldiek számára az ideiglenes tartózkodást Oroszországban. Az intézkedés nem követeli meg a kérelmezőknek az orosz történelem vagy az orosz nyelv ismeretét.

Hirdetés

A program, amely szeptembertől fogadja a kérelmezőket, része a nyugatiaknak szánt, „Költözz Oroszországba” elnevezésű, nagyobb léptékű kezdeményezésnek. Egy X-fiók és egy angolul beszélők számára kialakított, elegánsnak tűnő weboldal is része a marketingtervnek.

Az Orosz Hírügynökség által kiadott sajtóközlemény megjegyzi, hogy a kormány hamarosan közzétesz egy listát azokról az országokról, amelyek „egészségtelen magatartást erőltetnek a polgáraikra”. A következő napokban várhatóan három hónapos vízumokat hagynak jóvá az említett országokból származó személyek számára.

Hirdetés

Andrew Henderson, a Nomad Capitalist YouTube-csatorna házigazdája elemzést készített az SVV-ről, többek között arról, hogyan működik, és milyen gazdasági és politikai következményekkel kell tisztában lenniük a vízum iránt érdeklődő személyeknek.

Úgy tűnik, hogy az SVV egy nagyobb, „ébresztőt fújó” törekvés része, amelyet az orosz kormány Putyin vezetésével folytat, aki nem szégyenlős, amikor megvetését fejezi ki az általa „sátáninak” nevezett Nyugattal szemben.

Az elmúlt öt év során Putyin többször is elítélte a „nyugati globalista elitet”, amiért az LMBTQ-ideológiát erőlteti, beleértve a homoszexuálisok számára a gyermekek örökbefogadását és a „nemváltoztató” műtétek engedélyezését, amelyek Oroszországban illegálisak.

Hirdetés

Az LMBTQ-propaganda jelenleg tilos Oroszországban, bár az abortusz a terhesség 12. hetéig legális.

A márciusi oroszországi Ifjúsági Világfesztiválon Putyin megjegyezte, hogy mindenki egyenlő, mert „anya és apa … mindig egy férfi és egy női szülőtől” születik.

A 2021-es szocsi Valdai Nemzetközi Vitaklubban elítélte azokat is, akik a „törlési kultúrát” (cancal culture) hirdetik, és az 1917-es oroszországi kommunista forradalmat kirobbantó bolsevikokhoz hasonlította őket.

Hirdetés

Az SVV megismétli ezeket az intelmeket, miközben megjegyzi, hogy a családi élet, a spiritualitás és az erkölcsiség olyan értékek, amelyeket a program a jelentkezőkben keres.

2023-ban a The Moscow Times arról számolt be, hogy állítólag mintegy 200 család az Egyesült Államokból és Kanadából érdeklődött az országban 2024-ben felállítandó „migránsfaluba” való költözés iránt, bár nem világos, hogy a költözésükre valaha is sor került-e. Ugyanakkor egy korábban Kansasban élő, hatgyermekes hagyományőrző katolikus család 2023-ban Oroszországba költözött. Történetükről egy orosz tévécsatorna is beszámolt.

Oroszország 146 milliós lakosságának több mint 60 százaléka ortodox és kevesebb mint 0,5 százaléka katolikus.

NIF

Hirdetés