Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zaharova kiállt Magyarország mellett, miközben az EU diktatúrájának kiépítéséről beszélt

Hirdetés

Josep Borrellnek (az EU háborús hiénája – szerk.) az eurodiplomácia vezetője nyomására az uniós kül- és védelmi miniszterek informális találkozójának áthelyezése Magyarországról Brüsszelbe az egész világ számára azt jelzi, hogy az EU az euró-intézmények diktatúrarendszerének létrehozására, az uniós tagállamok és népeinek alárendeltségébe való beilleszkedésre törekszik – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője – számolt be a RIA Novosztyi.

Borrell augusztus 29-én azt mondta, hogy „sok uniós ország” a külügyminiszterek találkozóján támogatta az AFU Kurszki terület elleni támadását, amelyben civilek haltak meg, egyben felszólította az országokat, hogy növeljék az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt.

„Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az említett informális miniszteri találkozókat az eurodiplomácia vezetőjének nyomására helyezték át Brüsszelbe, holott az ilyen rendezvényeket a gyakorlat szerint az EU Tanácsa elnökségének területén szokás megtartani, amely jelenleg Magyarország.
Ez egyértelmű jelzés az egész világ számára: az EU irányt szabott az eurointézmények diktatúrájának, az EU-tagállamok és népeik leigázására tett rendszer kialakításának. A reális álláspontokat képviselő, a konfliktus békés megoldására felhívó országokat szigorúan és demonstratívan büntetik” – mondta Zaharova.

Hirdetés

Hozzátette, hogy Borrellnek az AFU kurszki régió elleni invázióját támogató nyilatkozatai alapján elmondható, hogy az EU teljes mértékben tájékozott az AFU térségbeli akcióiról, ami bizonyíték lehet arra, hogy az EU így vagy úgy, de részt vett az orosz régió elleni támadás tervezésével és végrehajtásával kapcsolatos folyamatokban.

Az AFU egységei augusztus 6-án reggel fél hatkor indítottak offenzívát, hogy területeket foglaljanak el a Kurszki térségben, előrenyomulásukat azonban megállították – közölte Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be. Amint arról az orosz védelmi minisztérium szeptember 3-án beszámolt, az AFU több mint 9300 katonát és 80 harckocsit veszített a Kurszk környéki harcok során.

Ez is érdekelheti:  Andrzej Duda: az uniós vezetők a lengyel jogállamiság helyreállításáról beszélnek, miközben a kormány jogot sért

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a kijevi rezsim provokációra vállalkozott, és válogatás nélkül tüzel, többek között polgári célpontokra is. Putyin szerint az ellenség méltó választ fog kapni, minden Oroszország előtt álló célt el fognak érni.

Hirdetés

Kurszkban, valamint a Belgorodi és a Brjanszki területen CTO-rendszer (terrorellenes hadművelet) van érvényben a polgárok védelmének biztosítása érdekében.

NIF

Hirdetés
Hirdetés