Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Vučić közölte, hogy meghívást kapott Putyintól a BRICS-csúcstalálkozóra

Hirdetés

Aleksandar Vučić szerb elnök elmondta, hogy meghívást kapott Vlagyimir Putyin orosz államfőtől a BRICS-csúcstalálkozóra, de még nem döntött az utazásról, mivel októberben sűrű programja van, többek között az ENSZ-ben.

Putyin a WEF margóján megkérte Aleksandar Vulin szerb miniszterelnök-helyettest, hogy üdvözletét küldje Vučić elnöknek, és reményét fejezte ki, hogy az elnök eljön a kazanyi BRICS-csúcs alkalmával tartandó tájékoztató rendezvényekre.

„10-12 nappal ezelőtt kaptam meg Putyin elnök úr meghívását, egy nagyon kedves meghívást, hogy vegyek részt az október 23-24-i BRICS-csúcson, akkor fontos külföldi vendégeink lesznek. Sok fontos látogatás és utazás van tervben, úgyhogy október 10-e körül beszélünk majd erről”- mondta Vučić csütörtökön újságíróknak, miközben egy autópálya építését ellenőrizte az ország nyugati részén.

Hirdetés

„Köszönet a BRICS-országok népeinek a meghívásért, köszönet Putyinnak is, ne felejtsük el, hogy még legalább hat elnökkel és 7-8 miniszterelnökkel kell tárgyalni New Yorkban, az ENSZ közgyűléséről van szó” – mutatott rá a szerb államfő.

Megismételte, hogy Belgrád szuverén politikát folytat, és hagyományos kapcsolatokat ápol Oroszországgal és más országokkal.

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
Bedezsolt.hu – X/TwitterTelegram

Hirdetés

Hirdetés