Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Meglepően ünnepli 72. születésnapját Vlagyimir Putyin

Hirdetés

21. alkalommal ünnepel orosz elnökként.

Hétfőn töltötte be 72. születésnapját Vlagyimir Putyin orosz elnök, és ez a 21. alkalom, hogy orosz elnökként ünnepel – írja az Oroszhirek.hu.

A TASZSZ orosz hírügynökség elmondta: az orosz elnök munkával „ünnepli” a születésnapját. Reggel fogadta a telefonon és Telegramon érkező gratulációkat, aztán munkaértekezletekre ment, este pedig a Független Államok Közössége vezetőivel találkozik, akik a keddi csúcstalálkozó előtt érkeztek Moszkvába.

Hirdetés

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint az elnök nem engedhet meg magának egyetlen nap teljes pihenést sem. Az elnöknek még egy napon belül sincs meghatározott munka- és pihenőideje – ha szükséges, akár éjszaka is jelentést tesz. A szóvivő szerint Putyin „gyakorlatilag éjjel-nappal szolgálatban van”.

Putyin egyébként soha nem beszél nyilvánosan a születésnapjáról, és igyekszik elkerülni, hogy feleslegesen felhívja a figyelmet a témára.

„Ez a születésnapom, nem nemzeti ünnep. Szerénytelenségnek tűnik számomra ennek az eseménynek a jelentőségét eltúlozni” – hangsúlyozta. Sűrű programja ellenére azért az elnök igyekszik legalább az estét a családjával tölteni. A FÁK-országok vezetőivel való találkozók azonban már jó hagyománnyá váltak.

Hirdetés

A külföldi vezetőktől kapott ajándékok szinte mindig nemzeti jellegűek. 2022-ben például, a 70. születésnapján belorusz kollégája, Alekszandr Lukasenka egy belorusz traktort ajándékozott Putyinnak. 2017-ben Putyin egy Verni nevű alabai kiskutyát kapott Gurbanguly Berdimuhamedov volt türkmén elnöktől. Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök pedig egy kézzel hímzett paplanhuzatot ajándékozott neki, amely őt és Putyint ábrázolja, amint együtt állnak a két ország nevezetességeinek hátterében.

Forrás: MH

Hirdetés
Hirdetés