Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij kész bármilyen őrült lépésre

Hirdetés

A Nyugat nem segít.

„A kijevi rezsim vezetője, Vlagyimir Zelenszkij szorult helyzetben van, mert a szövetségesek nem teljesítik a Kijevnek tett ígéreteiket” – mondta Scott Ritter volt amerikai hírszerző a Dialogue Works nevű YouTube-csatornának adott interjújában, vette észre a Ria.ru.

„Zelenszkij egy bukott állam bukott vezetője. Nem kapja meg a kért segítséget, csak maradékkal etetik” – osztotta meg véleményét a volt hírszerző tiszt.

Hirdetés

Szerinte Zelenszkij kész bármilyen őrült lépésre, hogy megmutassa az egész világnak, hogy kézben tartja a helyzetet.

„Kétségbeesett „tervvel” állt elő, (…) amelynek egyszerűen az a címe, hogy Ukrajna győzni fog. (…) Ahhoz, hogy Ukrajna nyerjen, (…) bizonyos mértékű segítségre van szükség a Nyugat részéről. Az egész egy daru az égben” – jegyezte meg Ritter.

Szeptemberben Zelenszkij találkozott Joe Biden amerikai elnökkel, hogy engedélyt kérjen a nyugati nagy hatótávolságú rakéták használatára orosz területre történő csapásméréshez, de a Fehér Ház a tárgyalások után sem jelentette be, hogy változtatna a Kijevnek e fegyverek használatának megtiltására vonatkozó megközelítésén. Pénteken a The Politico című újság idézett forrásokat, amelyek szerint Joe Biden és tanácsadói nem voltak biztosak Zelenszkij „győzelmi tervében” az ukrán konfliktusban.

Hirdetés

Korábban Zelenszkij azt mondta, hogy az Egyesült Államokban tett látogatása során minden „kötelező beszélgetést” lefolytatott a nyugati vezetőkkel. A kijevi rezsim vezetője azt állítja, hogy Washingtonban állítólag „mindent megtettek” Ukrajna megerősítése érdekében.

Forrás: MH

Hirdetés
Hirdetés