Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Magyar Péter nem jelentette fel Vogel Evelint a rendőrség tájékoztatása szerint

Hirdetés

Magyar Péter nem tett feljelentést volt barátnője ellen, nyilatkozatok alapján pedig nem indul nyomozás – derült ki a rendőrség és az ügyészség tájékoztatásából, – írja a Mandiner.

Magyar Péter azzal vádolta Vogel Evelint, hogy 30 millió forintot kért tőle és a kollégáitól zsarolási szándékkal, valamint Magyar azt ígérte, hogy feljelenti őt. Ez azonban eddig nem történt meg, így kérdéses, hogy mennyire valósak a zsarolási vádak.

Hirdetés

„Miután visszautasítottuk a zsarolást, felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével, Kubatov Gáborral, és havi 5 millió forintos fizetésért, valamint egyéb juttatásokért cserébe vállalta el a hazug propaganda interjút, ami az Indexen jelent meg” – írta Magyar, hozzátéve, hogy kénytelen zsarolás miatt feljelentést tenni a hatóságoknál.

Magyar később az ATV-ben is megerősítette, hogy feljelentést tesz, és kijelentette, hogy öt tanú is alá tudja támasztani állításait.

Bár Magyar nem tett feljelentést, Tényi István, közérdekű bejelentéseiről ismert aktivista, megtette ezt az ügyészségnél, zsarolás és hamis vád gyanújával. Tényi bejelentése nyilvánvalóan Magyar állításaira vonatkozott.

Hirdetés

A válasz most megérkezett: Tényi tájékoztatása szerint az ügyészség a feljelentést áthelyezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, amely azt bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasította.

Az indoklás szerint a Tényi által Magyar kijelentéseire alapozott feljelentés alapján nem lehetett konkrét tényállást rekonstruálni. A rendőrségi határozatból az is kiderült, hogy Magyar Péter nem tett feljelentést zsarolás miatt. A BRFK összességében megállapította, hogy az átadott információk nem elegendőek ahhoz, hogy a nyomozás elinduljon.

Mandiner nyomán

Hirdetés
Hirdetés