Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Óriási veszteségek az ukrán oldalon a kurszki térségben

Hirdetés

Az ukrán fegyveres erők (AFU) több mint 350 katonát és 21 páncélozott járművet, köztük két harckocsit veszítettek Kurszk térségében az elmúlt nap során, jelentette az orosz védelmi minisztérium szerdán, a RIA Novosztyi beszámolója szerint, amit a Magyar Hírlap szemlézett.

„A nap folyamán az AFU veszteségei meghaladták a 350 főt, továbbá 21 páncélozott jármű semmisült meg, köztük két harckocsi, három gyalogsági harcjármű és 16 páncélozott jármű. Emellett öt aknavetőt és hét egyéb járművet is elvesztettek. Hat ukrán katona megadta magát hadifogolyként” – olvasható a minisztérium közleményében.

A Kurszk környéki harcok összességében súlyos veszteségeket okoztak Ukrajnának, beleértve több mint 23 550 katonát, 160 harckocsit, 75 gyalogsági harcjárművet, 100 páncélozott járművet és 639 egyéb járművet. Ezenkívül az ukrán erők 189 tüzérségi löveget, 37 rakétavetőt, köztük kilenc HIMARS rendszert, hat amerikai MLRS-t, kilenc légvédelmi rakétarendszert és további műszaki felszereléseket is elvesztettek, többek között aknamentesítő és mentő járműveket.

Hirdetés
Hirdetés