Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Jogerős: Fekete-Győr András és Szarvas Koppány Bendegúz is felfüggesztett börtönt kapott

Hirdetés

Szarvas-Koppány Bendegúzt is elítélték harmadfokon, akárcsak Fekete-Győr Andrást, mindkét momentumos politikus felfüggesztett börtönbüntetést kapott, – írja a Mandiner.

A momentumos képviselők, Fekete-Győr András és Szarvas-Koppány Bendegúz elleni büntetőper hivatalos személy elleni erőszak vádjával csütörtökön lezárult a Fővárosi Ítélőtáblán, amely harmadfokon hozott ítéletet. Az ügy Fekete-Győr esetében azért került harmadfokra, mert korábban ellentétes döntések születtek első- és másodfokon.

A két politikust a 2018 decemberi, Kossuth téri tüntetések során történt események kapcsán vádolták meg, amikor a vád szerint rendőrökkel dulakodtak, és Fekete-Győr füstgránátot dobott a rendőrsorfal mögé. Első fokon Fekete-Győrt felmentették, míg Szarvast csoportos hivatalos személy elleni erőszakért két év felfüggesztett börtönre ítélték.

Hirdetés

Másodfokon azonban Fekete-Győrt is bűnösnek találták, és egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Szarvas ítéletét pedig megerősítették. Az ügyészség mindkét esetben fellebbezett a büntetés súlyosbítása érdekében.

A harmadfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla lényegében helybenhagyta a másodfokú ítéletet, de elfogadta az ügyészség indítványát is: Szarvas esetében kétrendbeli elkövetést, Fekete-Győrnél pedig társtettesi minősítést állapítottak meg. Mindkét politikus mentesült a büntetett előélet joghátrányai alól. Az ítélet jogerős.

Az ítélethirdetés után Fekete-Győr sajtótájékoztatón bejelentette, hogy lemond parlamenti képviselői mandátumáról, amelyet Cseh Katalinnak ad át, akit az elmúlt évtizedek legkiválóbb európai parlamenti képviselőjének nevezett.

Hirdetés
Hirdetés