Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A csecsen parancsnok szerint az ukrán „elit” alakulatok megadják magukat az orosz Kurszk régióban

Hirdetés

A csecsen parancsnok szerint az ukrán „elit” alakulatok megadják magukat az orosz Kurszk régióban.

Apti Alaudinov vezérőrnagy, az Orosz Csecsen Köztársaság Akhmat különleges erőinek vezetője azt állítja, hogy az ukrán „elit” csapatok egyre nagyobb számban adják meg magukat az orosz Kurszk régióban. Annak ellenére, hogy Ukrajna igyekszik fenntartani a morált a nacionalista egységei között, ezek a katonák már nem képesek harcolni és inkább az életüket akarják megmenteni.

A hír egybeesik egy brit médiajelentéssel, mely szerint az Egyesült Királyság hadseregének egyik magas rangú tisztje szerint Ukrajna közel áll ahhoz, hogy elveszítse az Oroszországgal vívott háborút. Alaudinov keddi interjújában, melyet Vlagyimir Szolovjov orosz újságírónak adott, visszautasította Kijev állításait, miszerint orosz katonák kivégeztek kilenc ukrán katonát, akiket drónkezelőként azonosítottak.

Hirdetés

Alaudinov szerint Ukrajna „hamis híreket terjeszt”, hogy megakadályozza katonáit a megadásban, mivel sokan már nyíltan kijelentik, hogy nem tudják folytatni a harcot. Hozzátette, hogy még az ukrán hadsereg legelitebbnek tartott egységei is kezdenek megadásra hajlani, mivel inkább életben szeretnének maradni.

A vezérőrnagy elmondta, hogy Oroszország hajlandó megkímélni azokat is, akik az ukrán neonáci Aidar vagy Azov egységekben szolgálnak, feltéve, hogy leteszik a fegyvert. Alaudinov egy videót is megosztott, amelyen egy volt Aidar-zászlóalj katonája állította, hogy önként adta meg magát, és az orosz állampolgárság megszerzéséhez, valamint az Ahmat különleges erőkhöz való csatlakozáshoz kért segítséget.

Nyugati médiajelentések szerint az ukrán hadsereg fáradtsággal, alacsony morállal és dezertálásokkal küzd, és a frontra küldött erősítések nem rendelkeznek megfelelő kiképzéssel. Ukrajna augusztus elején nagyszabású támadást indított a Kurszk régió ellen, a legjobban felszerelt egységeit mozgósítva. Bár az elején némi előretörést értek el, az orosz erők hamar megállították és visszaszorították őket, Moszkva állítása szerint Ukrajna több mint 23 ezer katonát vesztett az offenzíva során.

Hirdetés
Hirdetés