Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Fordulat: Donald Trump az orosz–ukrán háborúért Volodimir Zelenszkijt hibáztatja

Hirdetés

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump egy podcastben fejtette ki véleményét az orosz–ukrán konfliktus kezdetéről. Szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hibát követett el, amikor hagyta, hogy a háború kirobbanjon, – írja a vg.hu.

„Zelenszkijnek nem lett volna szabad hagynia, hogy ez a háború elkezdődjön. Ez hatalmas hiba volt” – mondta Trump a Patrick Bet-David konzervatív kommentátorral folytatott beszélgetés során. Hozzátette, hogy Joe Biden elnök felelős a háború „szításáért”, és Trump szerint az orosz invázió meg sem történt volna, ha ő lenne az elnök.

Trump a konfliktus kapcsán egyre inkább barátságos hangnemet ütött meg Vlagyimir Putyinnal. Egy korábbi vita során, amelyet Kamala Harris alelnökkel folytatott, hangsúlyozta, hogy a háborút le kell zárni, de kétszer sem válaszolt arra a kérdésre, hogy szerinte Ukrajnának kellene-e győznie.

Hirdetés

Eközben Bob Woodward újságíró új könyvéből kiderült, hogy Trump hivatalból való távozása óta legalább hétszer beszélt Putyinnal, és elnöksége idején koronavírus-teszteket is küldött neki.

A podcastben Trump visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint „Oroszország zsebében” lenne, és emlékeztetett, hogy szankciókat vezetett be az Északi Áramlat 2 gázvezetékkel szemben. Kiemelte, hogy mind Putyinnal, mind Zelenszkijjel jó kapcsolatot ápol, és az ENSZ Közgyűlésén folytatott megbeszélései során mindkét fél számára előnyös megállapodásról tárgyalt.

Zelenszkij politikai ügyességét is méltatta, megjegyezve: „ahányszor jön, mindig milliárdokat visz magával.”

Hirdetés

vg.hu nyomán

Hirdetés