Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Orbánnal akart ujjat húzni Weber: ízekre szedték a saját kommentelői

Hirdetés

„Kik vagytok ti, hogy egy szuverén nemzet, mint Magyarország vezetéséről döntsetek?” – fakadt ki egy felháborodott kommentelő.

Múlt héten bemutatták az Európai Parlamentben a magyar soros elnökség programját, amit egy különösen éles vita követett. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, és Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője nyílt támadást indítottak a magyar miniszterelnök ellen, kemény vádakkal illették.

Hirdetés

A vita után a Néppárt folytatta a kampányt, egy közösségi oldalon megosztott posztjukban pedig azt írták:

„Itt az ideje, hogy Magyarország közelebb kerüljön Európához, és lehetőséget kapjon arra, hogy túllépjen a rossz vezetés okozta károkon. Itt az ideje, hogy Orbán Viktor távozzon.”

A poszt rengeteg kritikát váltott ki

Hirdetés

Sokan nem értettek egyet az Európai Néppárt álláspontjával. „Szerintem ez a magyar választók dolga, nem az Európai Néppárté” – írta egy kommentelő, míg egy másik hozzátette: „Az EU a probléma, nem Orbán.”

„Kik vagytok ti, hogy egy olyan szuverén nemzet vezetéséről döntsetek, mint Magyarország? Orbánt demokratikusan választotta meg a népe” – jegyezte meg valaki más.

„1984-ben a Szovjetunió mondta meg, hogyan éljenek az emberek Magyarországon. Most ezt akarja az Európai Unió. De ezt nem engedjük meg. Orbán marad, ő jó vezető. Mi, magyarok döntünk” – fogalmazott egy magyar kommentelő.

Hirdetés

Egy másik magyar hozzászóló pedig arról írt, hogy „szerencsére Magyarország valódi demokrácia, ahol nem az Európai Néppárt határoz a kormányzásról, hanem a magyar állampolgárok.”

Mandiner nyomán

Hirdetés

Hirdetés