Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Magyarázkodik a Tisza, de megszavazták Brüsszelben a migrációs paktumot

Hirdetés

Az európai parlamenti képviselők ezen a héten Brüsszelben költségvetési kérdésekről szavaztak. Kollár Kinga, a Tisza Párt képviselője azzal vádolta a Fidesz képviselőit, hogy félreértelmezik a szavazási eredményeket. A Magyar Nemzet azonban elemzést készített a szavazatokról, amely szerint Magyar Péter pártja támogatta azt a migrációs paktumot, amely kötelező kvótával migránsokat telepítene Magyarországra, – írja a Magyar Nemzet.

Csütörtökön Deutsch Tamás újságíróknak elmondta, hogy a Tisza Párt valamennyi képviselője megszavazta a 2025-ös uniós költségvetéshez kapcsolódó javaslatot, amely felgyorsítaná a több kormány és az unió polgárai által is kritizált migrációs paktum hatályba lépését, amely Deutsch szerint az illegális bevándorlást támogatja.

Hirdetés

Deutsch szerint a Tisza Párt képviselői támogatták az unió költségvetésének növelését, amelyből a bevándorlók közvetlen ellátását finanszíroznák. A Tisza Párt szavazatával az Európai Parlament olyan javaslatot is elfogadott, amely helyesnek ítélte Magyarország megbírságolását, továbbá megerősítette, hogy hazánkat kétszázmillió euróval büntetik, amiért nemet mondott az illegális migrációra és az unió területére érkező migránsok beengedését megakadályozó határvédelmet alkalmazott.

Kollár Kinga erre válaszul a közösségi médiában nyilatkozott: „Valójában nem volt szavazás sem a határkerítés költségeinek megtérítéséről, sem arról, hogy helyes lenne megbüntetni Magyarországot, amiért ellenáll az illegális migrációnak.” Kollár hangsúlyozta, hogy a Tisza Párt támogatta a határvédelemre fordítandó források növelését, ellentétben a Fidesz képviselőivel, akik a határvédelmi költségek emelését nem támogatták.

A Magyar Nemzet elemzése szerint azonban a Tisza Párt megszavazta a menekültügyi és migrációs alap finanszírozásának 25 millió eurós bővítését, amely a migrációs paktum gyors végrehajtását hivatott biztosítani. A paktum azzal a kötelező betelepítési kvótával bír, amely szerint azoknak az országoknak, amelyek nem fogadnak be migránsokat, fizetniük kell. A paktum több országban vitákat váltott ki, és a lakossági felmérések szerint a magyar állampolgárok 85 százaléka ellenzi.

Hirdetés

A szavazatok átnézése alapján az is látható, hogy a Tisza Párt a Magyarország ellen kiszabott kétszázmillió eurós bírságot támogatta, míg a déli határkerítés költségeinek fedezésére szolgáló kétmilliárd eurós támogatást nem szavazta meg.

Magyar Nemzet nyomán

Hirdetés
Hirdetés