Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Mutatjuk, kik azok a függetlenobjektív influenszerek, akik felszólaltak Lakatos Márk pedofil botránya ügyében

Hirdetés

Ábrahám Róbert hétfőn nyújtott be beadványt az ügyészséghez, miután hiteles forrásokból olyan információkhoz jutott, hogy a TISZA Párt által támogatott, „gyermekvédelmi” tüntetés egyik szervezője, Lakatos Márk LMBTQ-aktivista és divattervező érintett lehet állami gondozott kiskorúak (homoszexuális) prostitúcióra kényszerítésében. Megvizsgáltuk, hogyan reagáltak az ügyre a februári „influenszertüntetés” szervezői és felszólalói, akik akkor még azt hangoztatták: „Fontos, hogy pártfüggetlenül kiálljunk az áldozatok védelme, a transzparencia, a tisztesség és a valódi társadalmi párbeszéd mellett.”

A rendőrség nyomozást indított Lakatos Márk, stylist és baloldali influenszer ügyében. Ábrahám a Renitens YouTube-csatornáján osztott meg további részleteket az ügyről, és hétfőn adta át a saját kezűleg összegyűjtött bizonyítékokat az ügyészségnek.

Hirdetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a Fővárosi Főügyészséghez október 21-én benyújtott beadványt október 25-én továbbították a BRFK-nak, amely aznap ismeretlen tettes ellen elrendelte a nyomozást – közölte a Magyar Nemzet. A nyomozás alapjául szolgáló bűncselekmény típusát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az ügy rendkívül súlyos vádakat vet fel, így kíváncsiak voltunk, miként reagáltak az influenszerek, akik korábban lelkesen emeltek szót a gyermekvédelem érdekében.

Pottyondy Edina
A februári tüntetés egyik szervezője öt napot várt az ügy kirobbanása után, hogy posztoljon róla. A bejegyzésében a szokásos stílusban kezdte propagandistázni az eseményt, és a történetet erősen kisarkítva Lakatos Márkról szólva azonnal személyeskedésbe kezdett. Miután Lakatos nevét kétszer megemlítette, kilenc bekezdésen át folytatta az ellenzéki retorikát. Gyomorforgató lehet, de végül legalább megszólalt.

Hirdetés

Gulyás Márton / Partizán
A „függetlenséget” képviselő Partizán oldalain egész héten azzal foglalkoztak, hogy bemutassák: a Tisza párt felzárkózott a Fideszhez. Saját közvéleménykutatási adataik is ezt támasztják alá, amelyek a 21 Kutatóközponttól származnak (amelyet többek között az Action for Democracy és az European Liberal Forum támogat). A lényeg, hogy a „független” Partizán az egész hetet ennek a kutatásnak szentelte, miközben a Lakatos Márk ügyről nem esett szó.

Osváth Zsolt
Zshowtime Zsolti szintén érintett az ügyben, hiszen Ábrahám Róbert egy videójában komoly vádakat fogalmazott meg vele szemben is. Ennek részletei az említett videóban találhatók. Zsolti fontosnak tartotta, hogy februárban a nagy nyilvánosság előtt „a gyermekvédelem nevében” felszólaljon a kormány ellen, de hat nappal a Lakatos-ügy kirobbanása után sem tett említést erről a kérdésről.

Nemakarokbeleszólni / Bányai Judit, Fancsikai Eszter, Tapasztó Orsi
A „Nemakarokbeleszólni” csapat ezúttal valóban nem szólt bele az ügybe, noha a kormánykritikus videókkal népszerűséget szerző hölgyek korábban élharcosai voltak hasonló témáknak – különösen, ha jobboldali személyeket érintettek. Bányai Judit őszi dekorációkat kötözget, Fancsikai Eszter az óraátállításról elmélkedik, Tapasztó Orsi pedig éppen Osváth Zsolt műsorában járt. Frissítés: Tapasztó ugyan egy posztot közzétett az Instagramon, de Lakatos nevét nem említette.

Hirdetés

Jólvanezígy / Nagy Ádám, Szabó Márton
A YouTube-on rendszeresen véleményt formáló Nagy Ádám és Szabó Márton nem hagynak ki egyetlen témát sem, de legutóbbi adásukban ők is inkább a Partizán közvéleménykutatásával foglalkoztak, és Lakatos Márk ügye teljesen kimaradt.

Baukó Attila Azahriah
Azahriah, aki a februári tüntetésen tűnt fel, azóta visszavonulót fújt, és bejelentette, hogy egy időre „felszívódik”. Így az ő részéről sem hangzott el semmi az üggyel kapcsolatban.

Azok az influenszerek, akik „a gyermekekért aggódva” felszólaltak korábban, most hallgatnak egy olyan ügy kapcsán, amelyben a vádak szerint egy pedofil bűncselekményeket elkövető hálózat vezető alakja lehet érintett. Nincs mentség a hallgatásra.

Hirdetés

(Megjegyzés: a cikk 2024. 10. 27-én készült; a fent említett megszólalások hiánya az addigi időszakra érvényes.)

Pesti Srácok nyomán

Hirdetés

Hirdetés