Tovább zsugorodik a Jobbik: Most három Heves megyei alapszervezet purcant ki

Tovább foszlik a Jobbik, miután a párt három Heves megyei alapszervezete feloszlatta magát pénteken.

Az apci, a tarnaszentmiklósi és a horti alapszervezet közös közleményben jelezte, nem vállalja tovább a radikális baloldalivá vált pártot, és annak elnökét, Jakab Pétert.

“Ezennel bejelentjük, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom apci, tarnaszentmiklósi és horti alapszervezetei a mai napon feloszlottak” – olvasható a tarnaszentmiklósi csoport közösségi oldalán. A feloszlott alapszervezetek döntésüket azzal indokolták, hogy

a Jakab-féle Jobbik nem vonz új szavazókat az ellenzéki együttműködésbe. 

Az aláírók kifogásolták azt is, hogy a pártvezetés nem hajlandó támogatni a helyben esélyes, független képviselők 2022-es indulását. “Heves megye két legismertebb ellenzéki politikusa vált függetlenné, akiknek a munkája nélkül lehetetlenné vált az ellenzéki győzelem 2022-ben” – tették hozzá.

Itt minden bizonnyal Sneider Tamásra gondoltak, akit miután a pártvezetés megalázó módon hívott vissza az Országgyűlés alelnöki tisztségéből, kilépett a Jobbik parlamenti képviselőcsoportjából.

loading...

Mint ismert, az ideológiamentességet hirdető Jakab Péter elnökké választását követően sorra léptek ki a képviselők a párt parlamenti frakciójából: Bencsik János és Bana Tibor után a múlt héten Sneider Tamás volt elnök, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely döntött így.

Ezzel a ciklus eleji 26-ról 17-re csökkent a Jobbik képviselőcsoportjának létszáma. Farkas azzal indokolta lépését, hogy Jakab Péter és csapata besúgóhálózatot működtet a pártban, később a másik két politikus is hasonlóan nyilatkozott. Az eseményeknek ezzel nem lett vége, hiszen időközben feloszlott a szervezet zalaegerszegi és ozorai alapszervezete is, rámutatva a belső konfliktus súlyosságára.

(Origo – Egri Hírek)

loading...