Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Gabriella szerint nincs diktatúra Magyarországon és jó lenne, ha Karácsonyék végre csinálnának valamit

Hirdetés

Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke adott interjút a Magyar Nemzetnek, amelyben a volt elnök elmondta, hogy szerinte a kormány képes volt eredményesen kézben tartani a járvány elleni védekezést, valamint arról is beszélt, hogy az emberek joggal várnak cselekvést Karácsony Gergely főpolgármestertől. Fodor szerint nincs diktatúra Magyarországon és nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek.

Kérdésre, amely szerint mi arról a véleménye, hogy a baloldal rendszeresen a diktatúra, a sajtószabadság, valamint a jogállamiság felszámolásaként emlegeti az illiberalizmust, Fodor Gábor azt mondta, hogy

Bár elszánt ellenfele vagyok az illiberális államnak, amit a Fidesz épít – például az alkotmány és a választójogi törvény konszenzus nélküli átalakításának, a játékszabályok önkényes megváltoztatásának, mindig visszautasítottam azokat a kritikákat, amelyek szerint diktatúra lenne Magyarországon. Éltem diktatúrában a rendszerváltás előtt és tudom milyen az, ha nincsenek szabad választások, s ha az ember nem mondhatja el a véleményét, mert letartóztatás jár érte. A fojtogató légkör, a mindent erőből megoldunk mentalitás, a barátok és üzletfelek parvenü magamutogatása pusztító, de más, mint a szovjet fegyverek árnyékában élni. Nem azért nyert a Fidesz egymás után háromszor kétharmaddal, mert diktatúra van, hanem mert nekik szavaztak bizalmat az emberek.

Hirdetés

A talpon maradás érdekében kényszerek léteznek az ellenzéki oldalon, ami nem csak a liberálisokat érinti. Fodor elmondta azt is, hogy

az LMP vegetál, a Jobbik felszámolja önmagát, az MSZP pedig szinte reménytelen helyzetben próbálkozik. Mindannyian azzal küzdenek, hogy eltűnnek vagy valamilyen módon integrálódnak egy nagyobb szövetségbe. Jelenleg úgy tűnik, hogy csak a DK és a Momentum képes az öt százalék fölé kerülni önállóan.

Fodor úgy látja, hogy a liberális párt egy korrekt megállapodást kötött a DK-val, ami szerinte működik, a Momentumról viszont azt gondolja, hogy nem tudják magukat definiálni, ez még várat magára.

Hirdetés

Fodor szerint Karácsonyéknak

Városvezetőként türelmet kell neki adni, hiszen a stábjában többen sohasem végeztek még ilyen munkát. Láthatóan tapasztalatlanok, de lassan joggal várja a közönség, hogy eljöjjön a tettek ideje.

Forrás: Pestisracok.hu

Hirdetés
Hirdetés