Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekIttonSport

Két koronavírus-teszt pozitív lett a Forma-1-es Magyar Nagydíjon

Hirdetés

Ez az első koronavírus-eset azóta, hogy két hete hivatalosan megkezdődött a Forma-1-es szezon.

Megvan a Formula–1 első két pozitív koronavírus-tesztje azóta, hogy július elején elindult a világbajnokság. Az első fertőzötteket épp a Hungaroringen mutatták ki – számol be a sportág hivatalos tájékoztatójáról a Nemzeti Sport.

A lap emlékeztet: Ausztriában az ott zajló két verseny két hete alatt 8000 tesztet végeztek el, mind negatív eredménnyel zárult. A Magyar Nagydíj előtt, július 10. és 16. között 4997 mintát vettek, ebből kettőben mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Hirdetés

Arról egyelőre nem beszélnek, hogy kik produkáltak pozitív mintát, de azt elárulták, hogy az illetők nem voltak ott az előző két futam helyszínén, Ausztriában.

A közleményben hozzátették, hogy a pozitív mintával szolgáló személyek esetében kiszűrték, kikkel kerülhettek közeli kapcsolatba, és őket is izolálták. A Nemzeti Sport kérdésére Gyulay Zsolt, a Hungaroring vezérigazgatója elmondta, nem meglepő, hogy pozitív eredményt találtak.

„Nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb lesz pozitív minta, hiszen már Ausztriában is ötezer tesztet elvégeztek és nálunk is ezres nagyságrendben zajlik a tesztelés. Ilyen nagyságrendnél biztos, hogy a jövőben is lesz pozitív eset, de rettenetesen odafigyelnek a protokollra, és az illetékesek most is a szabályoknak megfelelően jártak el, és különítették el a szóban forgó egyéneket”

Hirdetés

– mondta Gyulay. Korábban egyébként hasonlóan nyilatkozott a Forma-1 sportszakmai igazgatója, Ross Brawn is.

A Magyar Nagydíjat az év futamainak többségéhez hasonlóan nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik. A hétvége eseményei a mai két szabadedzéssel kezdődtek, amelyek közül az elsőt a hatszoros világbajnok mercedeses Lewis Hamilton, míg a vizes pályán futott másodikat a Ferrari pilótája, a négyszeres bajnok Sebastian Vettel nyerte. A sorozat szombaton a harmadik szabadedzéssel és az időmérővel, vasárnap pedig a 70 körös futammal folytatódik. Az izgalmakról az egész hétvégére jósolt esős idő gondoskodhat.

Forrás: szmo.hu

Hirdetés
Hirdetés