Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekItthon

Üzemanyagárak: fontos bejelentésre készül a kormány

Hirdetés

Nagy Márton szerda délután bejelentést tesz a hazai üzemanyagárakat érintő kormányzati döntésekről.

Az üzemanyagárakat érintő fontos hírt kaphatnak az autósok szerdán.

Hirdetés

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter ugyanis holnap 15 órakor sajtótájékoztatót tart a hazai üzemanyagárakat érintő kormányzati döntésekről– derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtómeghívójából.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Nagy Márton április 24-én figyelmeztette az üzemanyag-kereskedőket, hogy ha két héten belül nem mérséklik a benzin és a gázolaj árát a régiós átlag szintjére, akkor belenyúlhatnak a piac működésébe, amit láthatólag minden szereplő el akar kerülni.

A Központi Statisztikai Hivatal múlt pénteken ismét közzétette a régiós üzemanyagárakat, és kiderült, hogy ugyan 15-20 forinttal alacsonyabbak, mint amelyeket a hazai kutakon láthatunk, ám Orbán Viktor miniszterelnök még aznapi reggeli rádióinterjújában tisztázta, nem a régióhoz, hanem a szomszédos országokhoz kell igazítaniuk az árakat a kereskedőknek.

Hirdetés

A kormányfő akkor úgy fogalmazott:

„Arra kértem a miniszter urat, hogy egyezkedjen, inkább a belátásra menjünk, ne a szkanderre.”Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója hétfőn a Mandinerben megjelent véleménycikkében reagált a hazai és világpiaci folyamatokra. Szerinte nem érdemes reménykedni az alacsony üzemanyagárban.

A múltkor is kérdezték, hogy mikor lesz már végre olcsó a benzin. Hát úgy tizenöt év múlva – írta a Mol-vezér.

Hirdetés

VH

Hirdetés

Hirdetés