Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Videó: újabb amerikai Abrams harckocsit semmisítettek meg az orosz erők

Hirdetés

Az orosz közösségi médiában kedden megjelent egy videó, amely egy NATO által szállított, ukrán szolgálatban lévő harckocsi megsemmisítését dokumentálja. Az eredetileg német gyártmányú Leopardként azonosított harckocsiról később kiderült, hogy egy amerikai gyártmányú Abrams volt.

Ukrajnába mindössze 31 darab M1A1 típusú Abrams harckocsit küldtek, amelyek tavaly év végén érkeztek meg. Április közepéig ötnek a megsemmisülését erősítették meg. A legújabb videóval a számuk hétre emelkedett, míg három másik jelentős sérüléseket szenvedett.

A Donyecki Népköztársaság felderítőinek tulajdonított hőkamerás felvételeken az látható, amint egy first-person-view (FPV) drón üldözi a harckocsit egy út mentén, mielőtt a torony hátsó részébe csapódik.

Hirdetés

A kép ezután egy megfigyelő drónra vált, amely egy újabb csapást dokumentál a legénységre, amint az megpróbál elmenekülni az égő járműből.

A Rybar orosz nyílt forrású hírszerző szervezet szerint a csapás az Avgyejevka fronton történt.

A Rybar elemzői értetlenül állnak az előtt, hogy az ukrán fegyveres erők még csak meg sem próbálták a NATO által szállított harckocsikat olyan terepi módosításokkal fejleszteni, amelyek célja az UAV-csapások elleni védelem. Az ilyen, kezdetben „rácsnak” és „bukótérnek” gúnyolt szerkezetek hatékonynak bizonyultak a széles körben használt FPV drónok ellen.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés