Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekIttonSport

Lewis Hamilton szerint kínos, ami a Magyar Nagydíj előtt történt

Hirdetés

Lewis Hamilton igencsak elégedetlen, amiért társai nem teljesítik maradéktalanul követeléseit. Szerinte nem megfelelő, ahogy a többiek “a rasszizmus elleni küzdelemhez állnak”.

A pilóta szerint a Forma-1 vezetésének, a csapatoknak és a versenyzőknek is sokkal többet kell tenniük a rasszizmus és az egyenlőtlenségek elleni küzdelem érdekében. A hatszoros világbajnok az után fakadt ki (ismét) nyilvánosan, hogy a Magyar Nagydíj előtt is elmaradt a térdelés.

A himnusz elé tervezett demonstrációra egyrészt nem érkezett meg időben mind a húsz versenyző, és – csakúgy, mint egy héttel korábban Ausztriában – ezúttal sem térdelt le mindenki. (Próbálná ezt megtenni bárki az angol Premier League-ban, holnap már új megélhetést kereshetne. Szerencsére a Forma-1 még jóval szabadabb.)

Hirdetés

A Sky Sportsnak adott interjúban Hamilton a verseny után a szervezésre panaszkodott, szerinte komolytalan volt és elsietett. Az eset annyira felháborította, hogy még Instagramon is ki kellett adnia magából a felgyülemlett frusztrációját. Mint írta:

Kínos, hogy sok csapat nem állt ki nyilvánosan a sokszínűség mellett, és az is, hogy nem sikerült megfelelő időt találni arra, hogy a térdelés szimbolikus gesztusával éljenek a futam előtt.

 

Hirdetés
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Today I raced for everyone out there who is pushing to make positive change and fight inequality, however, sadly, as a sport we need to do so much more. It is embarrassing that many teams have not made any public commitment to diversity or that we couldn’t properly find time to make a symbolic gesture in support of ending racism before the race. Today felt rushed and massively lacked organisation and effort, which in turn dilutes the message and makes it seem like there was something more important. It doesn’t matter if you stand or kneel, but we should be showing the world that F1 is united in its commitment to equality and inclusivity. F1 and the FIA need to do more. There is no quick fix for racial inequality, but it is certainly something that we can’t just acknowledge once and then move on. We have to stay focussed, keep highlighting the problem and hold those with the power accountable. #BlackLivesMatter #EndRacism

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés,

Hirdetés

Hvg.hu nyomán ELemi.hu – Fotó: MTI/AP/Getty pool/Mark Thompson

Hirdetés

Hirdetés