Ezzel az újabb trükkel zsarolnak a házalók – videó!

Autóval érkeznek a családi házakhoz a csalók, becsengetnek, majd addig nem tágítanak, míg az ember nem ad nekik pénzt. A Ripost egyik olvasója videófelvétellel is igazolta, hogy hiába utasította el a házalót, az bedobálta csomagjait a kertjébe, mondván: ha már az ő birtokán vannak, azonnal fizesse ki azokat!

Erőszakosan próbálják kicsalni a pénzt az emberektől a házalók a Pest megyei településeken – tudta meg a Ripost. Zsengellér Veronika és párja számolt be lapunknak arról, hogyan próbálták ismeretlen férfiak rávenni arra, hogy közel százezer forintot fizessen neki néhány ágyneműért. Az esetet rögzítette a családi házon elhelyezett biztonsági kamera.

Törtelen, az Aradi úton lakunk, itt, a házunk előtt állt meg az egyik nap egy idegen autó. A párom dolgozott, így én nyitottam ajtót, amikor csöngettek. A rozoga autóban négyen ültek, az egyikük odajött a kapunkhoz, kezében zsákokkal – kezdte Veronika a Ripost-nak.

Percek alatt töredékére esett az ár

Elkezdte hadarni, hogy jó minőségű gyapjú ágyneműt hozott nekem, amit most nagyon olcsón oda tudna adni. Már az első perctől kezdve erőszakos volt, kérte, hogy fogjam meg, milyen jó tapintása van az árunak, és higgyem el neki, hogy nem fogom megbánni a vételt – idézte fel a történteket Veronika, aki hamar világossá tette a rámenős házaló számára, hogy nem alkudni akar.

loading...

Mivel engem nem érdekel a dolog, ezért hamar elutasítottam az ajánlatot, de a férfi nem tágított. Azt mondta, hogy az eredeti ára, 80.990 forint, de amikor látta, hogy húzódok hátrébb, már 40 ezerért adta volna. Miután rávágtam, hogy így sem érdekel, 25 ezret mondott a szettre – mesélte lapunknak a törteli nő.

Csak a határozottság segít

A férfi egyre erőszakosabbá vált, úgyhogy elköszöntem, és indultam be a házba. Ekkor a zsákjait, benne az áruval, átdobta a kerítésünkön. Majd azt kiáltotta, hogy fizessem ki! Nagyon felháborító volt. Emelt hangon közöltem vele, hogy nem érdekel az áruja, hagyjon békén és visszadobtam neki a zsákokat. Ezután újra akart próbálkozni, de rárivalltam, így végül a portékájával együtt elhajtott a társaság…

Lecsaptak a nyugdíjasra

A Ripost megtudta, hogy hasonló módszerrel próbálkoztak a házalók Felsőgödön is.

Több helyre becsöngetett egy magát „töröknek” valló család. Megálltak autóval a ház előtt, és amint kilépett valaki a házból, ők kipattantak a kocsiból és bedobáltak zsákokat az udvarra, majd azzal érvelve, hogy az áru már a másik fél birtokán van, pénzt követeltek érte. Ez történt egy, a Kisfaludy utcában élő 80 éves nénivel is, aki egyedül nem tudta visszadobálni nekik a nehéz zsákokat. Mivel beengedni nem akarta a házalókat, ezért inkább fizetett nekik 75 ezer forintot, mert félt, hogy bántani fogják

– mesélte el az idős nő szomszédja a Ripost-nak.

loading...