Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Érdekességek

Ezt kell tenned, ha elkeveredik a kisgyermeked a tömegben

Hirdetés

Minden szülő legnagyobb rémálma, hogy kisgyereke elveszik egy zsúfolt helyen. Ne történjen meg veled, de ha mégis, jussanak eszedbe a lenti tanácsok!

Szülőként borzalmas belegondolni is, hogy egy bevásárlóközpontban vagy gyerekrendezvényen nézelődsz a gyerekeddel, és hirtelen nincsen melletted. Te mit tennél?

Jess Martini a TikTok oldalán osztotta meg tanácsát, hogy mi a teendő, ha a gyerek köddé vált, és többszöri hívásra sem bukkan fel. A videó ezrekhez jutott el, hisz ez az a helyzet, amire lélekben aligha lehet felkészülni, – írja a Csaladinet.hu.

Hirdetés

Jess arra buzdít, hogy ne kezdd el a rémülettől megnémulva, egyedül keresni a gyereked, hanem azonnal kiabáld a paramétereit, hogy minél többen meghallják, és segítsenek neked! „Keresem a fiam, négyéves, barna hajú, kék szemű, zöld pulóver van rajta, és Ádám a neve!” Folyamatosan ismételgesd, miközben kutatod őt, egészen addig, amíg nem ölelheted magadhoz újra!

Jess videója egy anyukának már biztosan segített, az ausztráliai mami egy hipermarketben veszítette szem elől kétéves gyerekét, amikor eszébe jutottak a videóban elhangzottak. Azonnal kiabálni kezdte a kisfia személyleírását, és azt vette észre, hogy körülötte mindenki elhajította, ami a kezében volt, és a gyerekét kereste. Szerencséjére gyorsan előkerült a fiú, de az anyuka élete legszörnyűbb 10 perceként írta le azt az időt.

Hirdetés

A vásárlók hangos bevonása a keresésbe akkor is jó, ha a gyerek ne adj’ Isten rossz kezek közé kerül. Ha mindenki riadókészültségben keresi, megnöveli a lebukás veszélyét, és könnyebben elengedik őt.

Néhány hasznos tanács szülőktől szülőknek:

Hirdetés
  1. A kisgyerek mielőbb tanulja meg a saját nevét és valamelyik szülő telefonszámát. A saját neve mellett tudja legalább az anyukája keresztnevét, mert sokak számára az anya neve „anya”.
  2. Ha tömeges rendezvényre, zsúfolt helyre mentek, a nagyobb gyerekekkel már meg lehet beszélni, hogy hol legyen a találkozóhely vészhelyzet esetén.
  3. Érdemes lefotózni a gyerekek öltözékét, hogy rá tudjunk pillantani, ha kell.
  4. Egy anyuka úgy szokott bemenni a bevásárlóközpont mosdójába, hogy a három gyereke az ajtó előtt vár, és mindhárman énekelnek valamit.
  5. Van, aki minden egyes alkalommal elmondja a gyerekeknek, hogy soha, de soha nem hagyná el a bevásárlóközpont épületét nélkülük, akkor sem, ha piros hó esik. Ezért ne higgyenek senkinek, aki azért akarja kivinni őket, mert anya ott vár. Akkor sem, ha az illető rendőr vagy egy roppant szimpatikus felnőtt.
  6. Írd fel tollal a gyermek nevét és a saját telefonszámodat a gyerek kézfejére. Ha olyan helyre látogattok el, ahol gyorsan lekophat, ragaszd le átlátszó sebtapasszal, esetleg fújd le spray alakú kötszerrel.
  7. Mindig tudd, hogy milyen cipő van a gyereken, és eltűnésekor, a személyleírás megadásakor ne felejtsd el megemlíteni. Ha a gyerek rossz kezekbe kerül, könnyen ráhúznak egy más színű pólót, de a cipőjét kisebb valószínűséggel tudják lecserélni.

Nem lehet a gyerekekkel eleget beszélgetni erről a témáról. Már egészen kicsi korban el kell kezdeni, és időről-időre újra átvenni a teendőket, ha elkeverednek.

Fotók: Bermix Studio az Unsplash oldaláról valamint a Shutterstock-ról és jesmartini/TikTok-ról

Forrás: Csaladinet.hu

Hirdetés

Hirdetés